Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο - σοκ: Αυτοκίνητο θέριζε πίσω της Ελληνίδα ομογενή και αυτή συνέχισε να τρώει ατάραχη πίτσα

Newsbomb

Οργή, αλλά και γενική κατακραυγή έχει αναμοχλεύσει η τουλάχιστον ενοχλητική αντίδραση μιας γυναίκας, λίγα μόλις δευτερόλεπτα μετά το αιματηρό τροχαίο που στοίχισε τη ζωή σε μια 31χρονη ομογενή ελληνικής καταγωγής στο Μπρούκλιν, μπροστά στα μάτια της.

Και πώς όχι όταν αυτή απαθανατίζεται να απολαμβάνει ατάραχη την πίτσα της, ρίχνοντας παρά μόνο κλεφτές ματιές στον τόπο της τραγωδίας, λίγα μόλις μέτρα πίσω της. Εκεί όπου η Victoria Nicodemus είχε μόλις αφήσει την τελευταία της πνοή κάτω από τις ρόδες ενός αυτοκινήτου που την παρέσυρε, στην οδό Fulton, στο Fort Greene, τραυματίζοντας ακόμη τέσσερα άτομα, ανάμεσα στα οποία και το φίλο της Ελληνίδας που εργαζόταν ως συντηρήτρια έργων τέχνης.

Σύμφωνα μάλιστα με τα αμερικανικά Μέσα, ο 39χρονος Marlon Sewell οδηγούσε χωρίς άδεια και ασφάλεια, ενώ όταν συνελήφθη από τις αρχές, ισχυρίστηκε πως καβάλησε το πεζοδρόμιο για να αποφύγει ένα λεωφορείο.

ellnida troxaio pitsa

Τα πλάνα ωστόσο από το σοκαριστικό τροχαίο που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας, έχουν προκαλέσει την οργή για την αντίδραση μίας αυτόπτου μάρτυρος, η οποία έχει γίνει στόχος των χρηστών του διαδικτύου και όχι μόνο.

Η γυναίκα, αγνώστων στοιχείων, συνεχίζει να τρώει την πίτσα της, αγνοώντας ότι αν καθυστερούσε κάποια δευτερόλεπτα θα μπορούσε να ήταν αυτή το θύμα, ενώ το μόνο που κάνει είναι να κοντοσταθεί και να γυρίσει για λίγο το κεφάλι της, πριν απομακρυνθεί από το σημείο. Την ίδια ώρα, πίσω της, κόσμος περισσότερο ευαισθητοποιημένος σπεύδει να βοηθήσει τους τραυματίες.

«Δεν ξέρω πώς θα μπορούσε κάποιος να συνεχίσει να τρώει την πίτσα του και να φεύγει μετά από ένα τέτοιο τροχαίο. Είναι αφύσικο και παράλογο. Τουλάχιστον προσπάθησε να βοηθήσεις. Εσύ δεν θα ήθελες να σε βοηθήσουν σε μια τέτοια κατάσταση;», ανέφερε η 32χρονη Lerima Guadelupe, η οποία εργάζεται σε κοντινό αρτοποιείο.

Παρόλα αυτά, αξίζει να σημειωθεί πως κάποιοι προσπάθησαν να δικαιολογήσουν τη συμπεριφορά της «άκαρδης» γυναίκας, υποστηρίζοντας πως εξηγείται επιστημονικά και δεν είναι κάτι εντελώς πρωτόγνωρο! Σύμφωνα με την ιατρική, ένα τόσο σοκαριστικό συμβάν, μπορεί σε κάποιους να προκαλέσει ακαριαίο μετατραυματικό σοκ και στρες, ενώ σε άλλους ο εγκέφαλος να αδρανήσει ή να υποστεί ακόμα και μια στιγμιαία μορφή αμνησίας!

Από την πλευρά του πάντως, εκπρόσωπος του NYPD, ανέφερε στο PIX11 News Monday πως η μάρτυρας δεν ήταν νομικά, παρά μόνο ηθικά, υποχρεωμένη να βοηθήσει.