Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Το συγκλονιστικό βίντεο για το βιασμό που κάνει το γύρο του κόσμου

Newsbomb

Ένα ανατριχιαστικό βίντεο, ικανό να πλημμυρίσει με ευαισθησία ακόμα και τις πιο αδιάβροχες σκληρές καρδιές, κάνει το γύρο του κόσμου μέσω του διαδικτύου, σε μια προσπάθεια να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη σχετικά με το ειδεχθές έγκλημα του βιασμού.

Σε αυτό, ένα αγέννητο ακόμα κοριτσάκι παρακαλά τον πατέρα του να το «σώσει» από τη σεξουαλική βία. Και συνεχίζει να το κάνει στα 14, στα 21, όταν θα έχει πια παντρευτεί, σε όλη του τη ζωή…

«Θα γεννηθώ κορίτσι. Σε παρακαλώ κάνε ό,τι μπορείς ώστε αυτό να μην είναι ο μεγαλύτερος κίνδυνος όλων», εκλιπαρεί ηλεκτρίζοντας ψυχές, πριν παρουσιάσει διάφορα δεινά που θα μπορούσε να αντιμετωπίσει στο πέρασμα των χρόνων από το αντίθετο φύλο.

Από το να την αποκαλέσουν «σκύλα» και «πόρνη» στο σχολείο και να την πιέσουν για σεξ πριν καν ενηλικιωθεί, μέχρι να βιαστεί από το γιο του φίλου του πατέρα της και να κάνει σχέση με έναν άνθρωπο που θα τον αγαπήσει, αλλά εκείνος θα την αποκαλέσει πόρνη, γιατί πιέστηκε, πριν τη δείρει και τη σκοτώσει.

Το συνταρακτικό βίντεο δημιουργήθηκε από την Care Norge (Νορβηγία), μέλος της διεθνούς φιλανθρωπικής οργάνωσης CARE International που απαριθμεί άλλες 13 χώρες – μέλη, ενώ μέχρι σήμερα έχει εκατομμύρια προβολές στο ΥouΤube.

Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, μια στις τρεις γυναίκες σε όλο τον κόσμο θα υποστούν φυσική ή σεξουαλική βία έστω μία φορά κατά τη διάρκεια της ζωής τους, ενώ όπως σημειώνει ο «Independent», κάθε χρόνο 85.000 γυναίκες πέφτουν θύματα σεξουαλικής κακοποίησης σε Αγγλία και Ουαλία.

Και μπορεί στα social media, εκατομμύρια χρήστες να έχουν ήδη ευαισθητοποιηθεί μιλώντας για τη σεξουαλική βία, ωστόσο δεν είναι λίγοι εκείνοι που βρίσκουν το βίντεο σεξιστικό και προσβλητικό για το αντρικό φύλο.