Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Όταν ο Ομπάμα φώναξε στα ελληνικά «Ζήτω η Ελλάς» (video)

Newsbomb

Την τελευταία του δεξίωση για τον εορτασμό της Ελληνικής Ανεξαρτησίας παρέθεσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, καθώς φέτος είναι η τελευταία χρονιά της δεύτερης θητείας του.

Ο Αμερικανός πρόεδρος στην ομιλία του επαίνεσε τους Έλληνες για την ανθεκτικότητά του, ενώ αποκάλυψε πως η σύζυγός του γεμίζει το ψυγείο τους με ελληνικό γιαούρτι.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη για τους παρευρισκόμενους ήρθε... με το «καλημέρα» σας. Ο Μπαράκ Ομπάμα καλωσόρισε τους ομογενείς σε άπταιστα ελληνικά. Μάλιστα, ολοκληρώνοντας την ομιλία του είπε «Ζήτω η Ελλάς», σκορπώντας τον ενθουσιασμό σε όσους έδωσαν τον «παρών» στη δεξίωση.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο Αμερικανός πρόεδρος αναφέρθηκε στη βαθιά φιλιά που ενώνει την Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες και τόνισε τη συνεισφορά της Ελληνοαμερικανικής Κοινότητας για τη διατήρηση και την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων.

Όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, ο πρόεδρος των ΗΠΑ επαίνεσε τους Έλληνες για τη στάση τους στην προσφυγική κρίση. Οι Έλληνες, είπε ο κ. Ομπάμα, έχουν αγκαλιάσει με ανθρωπισμό αυτούς που έχουν ανάγκη. «Οι δεσμοί μας είναι ιστορικοί, είμαστε φίλοι και σύμμαχοί στο ΝΑΤΟ και οι κουλτούρες μας είναι συνδεδεμένες. Αυτή δεν είναι μια σχέση ανάμεσα σε κυβερνήσεις»υπογράμμισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Είναι μια σχέση ανάμεσα σε φίλους, ανάμεσα σε οικογένειες».

Απαντώντας σε ερώτηση για το αν είναι σίγουρος ότι θα υπάρξει συμφωνία για το ελληνικό πρόγραμμα απάντησε ότι «εργαζόμαστε γι' αυτό».