Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Σάλος με το χειροπράκτη που θεραπεύει νεογέννητο από κολικούς (video)

Newsbomb

Θύελλα αντιδράσεων και επικρίσεων έχει προκαλέσει ένα αποκρουστικό βίντεο που κάνει τις τελευταίες ώρες το γύρο του διαδικτύου.

Και πώς όχι όταν σε αυτός ένας χειροπράκτης περισσότερο βασανίζει παρά θεραπεύει ένα μωράκι, το οποίο υποφέρει από κολικούς.

Το βίντεο απαθανατίζει τον «ειδικό» να πιέζει την πλάτη της μόλις τεσσάρων ημερών Millicent, μέχρι τη στιγμή που ακούγεται ένα δυνατό «κρακ», με τη μικρούλα να ξεσπά σε γοερούς λυγμούς, επιτείνοντας την αίσθηση του αποτρόπαιου.

Στη συνέχεια, ο Dr Ian Rossborough εξηγεί στους γονείς γιατί κλαίει το μωρό, αλλά και γιατί η συγκεκριμένη κίνησή του ήταν απαραίτητη.

«Όταν επιστρέφουν οι γονείς με τα μωρά τους, πάντα μου λένε ότι το παιδί τους είναι πολύ πιο ήσυχο, ότι κοιμάται πολύ καλύτερα και ότι η όρεξή του είναι πιο σταθερή. Όπως ακριβώς συνέβη με τη μικρή Millicent», ακούγεται να υποστηρίζει στο βίντεο.

Ο Αυστραλός χειροπράκτης ήταν μάλιστα αυτός που δημοσίευσε το βίντεο, ωστόσο όχι μόνο δεν διαφήμισε τη δουλειά του, αλλά ερέθισε το μένος γονιών, γιατρών και απλών χρηστών του διαδικτύου.

Σύμφωνα πάντα με τους ισχυρισμούς του, μπορεί να θεραπεύσει μια μεγάλη ποικιλία παθήσεων, συμπεριλαμβανομένων του άσθματος και των κολικών από τους οποίους υπέφερε το μωράκι που είχε μάλιστα γεννηθεί πρόωρα κατά δύο εβδομάδες.

Πολλοί γιατροί διαφωνούν πάντως με τις τεχνικές του χειροπράκτη, σχολιάζοντας επικριτικά το αμφιλεγόμενο βίντεο.

Όπως τόνισε ο Δρ. Φρανκ Τζόουνς, πρόεδρος της Ιατρικής Σχολής του Royal Australian College στην Daily Mail αυτό που έκανε ο χειροπράκτης στο μωρό ήταν «αναίτιο» και «βάναυσο».

«Για ποιο λόγο να κάνει κάτι τέτοιο; Όχι μόνο δεν πρέπει να "διαφημίζει" αυτές τις πρακτικές αλλά δεν πρέπει καν να τις εφαρμόζει», τόνισε χαρακτηριστικά στη βρετανική εφημερίδα, υπογραμμίζοντας ότι δεν έχει αποδειχθεί πως η χειραγώγηση της σπονδυλικής στήλης μπορεί να θεραπεύσει τους κολικούς ή το άσθμα.