Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Βίντεο: Η απόπειρα δολοφονίας του Τούρκου δημοσιογράφου που εξέθεσε τον Ερντογάν

Newsbomb

Βίντεο που καταγράφει τη σκηνή, όπου υποστηρικτής του Προέδρου της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, φωνάζοντας «προδότης», πυροβολεί τρεις φορές κατά του δημοσιογράφου και Διευθυντή Σύνταξης της τουρκικής εφημερίδας Cumhuriyet στην είσοδο των δικαστηρίων της Κωνσταντινούπολης, λίγο πριν την ανακοίνωση της ετυμηγορίας για την υπόθεση της δημοσίευσης ενός βίντεο από την εφημερίδα, που κατέγραφε κομβόι φορτηγών να μεταφέρουν όπλα σε εξτρεμιστές της Συρίας, υπό την επίβλεψη των τουρκικών μυστικών υπηρεσιών, δημοσιεύθηκε στο Russia Today.

Ο δράστης απέτυχε να χτυπήσει το δημοσιογράφο Καν Νταντάρ, όμως από τις σφαίρες τραυματίστηκε στο πόδι άλλος δημοσιογράφος, όπως αποτυπώνεται στο παραπάνω βίντεο.

Όπως έγινε λίγο αργότερα γνωστό, ο Νταντάρ και ο συνάδελφός του Ερντέμ Γκιουλ, καταδικάστηκαν σε τουλάχιστον πέντε χρόνια φυλάκισης για τις κατηγορίες της «απόκτησης και αποκάλυψης κρατικών μυστικών», για «κατασκοπεία», «απόπειρα βίαιης ανατροπής της τουρκικής κυβέρνησης», και παροχή βοήθειας σε «ένοπλη τρομοκρατική οργάνωση».

Οι κατηγορίες και η προφυλάκιση των δημοσιογράφων έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων και διεθνών επικρίσεων κατά του Ερντογάν.

Διαβάστε περισσότερα για την επίθεση στο εξής link.