ΚΟΣΜΟΣ

Το βίντεο που θα σας φτιάξει τη μέρα: Πάντα παίζει με το νεογέννητο μωράκι του!

Ένα γιγάντιο πάντα γεννήθηκε στο βελγικό πάρκο Pairi Daiza, ένα γεγονός πολύ σπάνιο για το είδος αυτό που κινδυνεύει με εξαφάνιση.

Η μαμά του, Χάο Χάο, ζει από το 2014 στο πάρκο, το οποίο ανακοίνωσε μαζί με τον Κινέζο ειδικό του Κέντρου Προστασίας και Έρευνας για το Γιγάντιο Πάντα με «τεράστια χαρά» την ευτυχή εξέλιξη.

«Σε διάστημα είκοσι ετών, δύο ευρωπαϊκές χώρες έχουν επιτύχει, με τη βοήθεια της Κίνας, την αναπαραγωγή γιγάντιων πάντα: η Αυστρία και η Ισπανία. Το Βέλγιο είναι κατά συνέπεια η τρίτη χώρα που προσφέρει στην Ευρώπη ένα γιγάντιο πάντα», αναφέρεται στην ανακοίνωση του πάρκου Pairi Daiza, υπενθυμίζοντας ότι μόνο 2.000 άτομα του είδους έχουν απομείνει σε ολόκληρο τον κόσμο.

«Από την άποψη αυτή, κάθε γέννηση είναι ένα θαύμα», σημειώνεται επίσης στην ανακοίνωση του πάρκου που βρίσκεται στη Μπρυζελέτ, σε απόσταση 50 χιλιομέτρων δυτικά των Βρυξελλών.

Η Χάο Χάο και ο σύντροφός της Σινγκ Χούι, από την Κίνα, έτυχαν θερμής υποδοχής στο Βέλγιο τον Φεβρουάριο 2014. Σύντομα, έγιναν η ατραξιόν του πάρκου Pairi Daiza.

Όταν η Χάο Χάο έδειξε τα πρώτα σημάδια εγκυμοσύνης, οι αρχές του πάρκου τήρησαν πάντως επιφυλακτική στάση για τις πιθανότητες ευτυχούς κατάληξης της κύησης.

«Για πολλές εβδομάδες έτρωγε τη διπλάσια ποσότητα μπαμπού, έπειτα σταδιακά άρχισε να αδιαφορεί για το φαγητό και να αρνείται να βγει από τη φωλιά της. Κοιμάται πολύ και είναι αρκετά νωθρή», είχε εξηγήσει τότε η υπεύθυνη του πάρκου…

Η ημερήσια ενημέρωσή σου

NEWSBOMB NEWSLETTER

Gossip-tv.gr Onsports.gr Queen.gr Astrology.gr Mothersblog.gr Onmed.gr Ratpack.gr i-Ellada.gr
ened ΜΕΛΟΣ ΕΝΕΔ Monetized by DPG Digital Media ©2012-2020 Newsbomb.gr - All rights reserved
ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ