Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιταλία: Συγκλονιστικό βίντεο από ψηλά δείχνει το μέγεθος της καταστροφής στο επίκεντρο του σεισμού

Newsbomb

Ερείπια σπιτιών και σωροί από μπάζα είναι ό,τι απέμεινε από το μικρό χωριό της Πεσκάρα ντελ Τρόντο, όπως κατέγραψε βίντεο από drone, έπειτα από τον καταστροφικό σεισμό που έπληξε την κεντρική Ιταλία τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (24/8).

Το χωριό των περίπου 135 κατοίκων βρισκόταν πολύ κοντά στο επίκεντρο του σεισμού και είχε μια αρχαία εκκλησία και ένα καμπαναριό που περιβαλλόταν από μικρά σπίτια, προτού το μεγαλύτερο μέρος από αυτά γκρεμιστούν σχεδόν ολοκληρωτικά.

Οι επίσημοι αριθμοί μιλάνε για τουλάχιστον 20 ανθρώπους που σκοτώθηκαν εκεί και δεκάδες οι οποίοι εξακολουθούν να αγνοούνται.

Τουλάχιστον 2680 ζωές χάθηκαν συνολικά μέχρι στιγμής -σύμφωνα με πληροφορίες της ιταλικής Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας- όταν ένας ισχυρός σεισμός 6,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ, τον οποίο διαδέχτηκαν περίπου 460 μικροί μετασεισμοί, έπληξε τις κεντρικές περιοχές της Ιταλίας, αφήνοντας πολλές πόλεις και κωμοπόλεις με σοβαρές ζημιές ή ερείπια, όπως αναφέρουν αξιωματούχοι των υπηρεσιών εκτάκτου ανάγκης.

Οι επιχειρήσεις διάσωσης βρίσκονται ακόμη σε εξέλιξη 48 ώρες μετά τον φονικό σεισμό.

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον σεισμό στην Ιταλία.