Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Πέθανε ο τραγουδιστής και μουσικός Al Jarreau (vid)

Newsbomb

Ειδήσεις | Al Jarreau: Υπήρξε μία από τις πιο γνώριμες φωνές της τζαζ σκηνής των ΗΠΑ μέσα στη δεκαετία του ’80, έχοντας βραβευτεί επτά φορές με Γκράμι για τις μουσικές επιτυχίες του. Ο Alwin Lopez Jarreau, κατά κόσμον, Al Jarreau πέθανε την Κυριακή (12/02/2017) σε ηλικία 77 ετών, συνέπεια καρδιακού επεισοδίου.

Ο Al Jarreau γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου 1940 στο Μιλγουόκι του Γουισκόνσιν και ήταν το πέμπτο από συνολικά έξι παιδιά. Ο πατέρας του ήταν πάστορας και η μητέρα του πιανίστρια.

Σπούδασε ψυχολογία, αλλά η μουσική ήταν εκείνη που τον κέντριζε περισσότερο. Στα τέλη της δεκαετίας του ’60 συμμετείχε σε διάφορες μουσικές μπάντες τζαζ, αλλά η συνεργασία του με τον κιθαρίστα Julio Martinez ήταν εκείνη που τον οδήγησε στην απόφαση να ασχοληθεί επαγγελματικά με το τραγούδι.

Εμφανίζεται στο κλαμπ Troubadour του Χόλιγουντ, όπου γνωρίζει τέτοια επιτυχία που εντάσσεται πλέον στη δισκογραφική εταιρία Warner Brothers.

Ο δίσκος «Breaking away» το 1981, που βασίζεται πάνω σε αυτοσχεδιασμούς στη τζαζ, τον κάνει διάσημο και τον καθιερώνει σε ένα ιδιαίτερα απαιτητικό είδος μουσικής.

Στην Ελλάδα έγινε γνωστός μέσα από διάφορες μουσικές επιτυχίες του, όπως το soundtrack «Moonlighting» της θρυλικής τηλεοπτικής σειράς «Αυτός, αυτή και τα μυστήρια» με πρωταγωνιστές την Σίμπιλ Σέπερντ και τον Μπρους Γουίλις.

Κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει τη συμβολή του στο τραγούδι «We are the World» το 1985 για τα υποσιτισμένα παιδιά της Αφρικής, όπου ο Jarreau τραγούδησε πλάι σε διάσημους καλλιτέχνες, όπως ο Μάικλ Τζάκσον, ο Μπομπ Ντίλαν, ο Μπρους Σπρίνγκστιν και άλλοι.

Ο Jarreau θα μείνει στην Ιστορία της Μουσικής ως ο άνθρωπος που διέπρεψε, πέραν της τζαζ και σε άλλα είδη μουσικής, όπως η ποπ και η soul.