Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Επίθεσεις Λονδίνο: Δείτε LIVE εικόνα από τα τρία σημεία των επιθέσεων

Newsbomb

Ειδήσεις - Επίθεση Λονδίνο: Η βρετανική αστυνομία αναζητά τρεις υπόπτους, οι οποίοι ενδέχεται να είναι οπλισμένοι, έπειτα από τρία βίαια επεισόδια, στη Γέφυρα του Λονδίνου, στην κοντινή Αγορά Μπόροου και στην περιοχή Βόξολ, σύμφωνα με πληροφορίες που μεταδίδει το BBC.

Κατά τη βρετανική δημόσια ραδιοφωνία και τηλεόραση, καθώς και σύμφωνα με την εκπρόσωπό της, η πρωθυπουργός Τερέζα Μέι βρίσκεται σε επαφή με τις διωκτικές αρχές και ενημερώνεται συνεχώς για τα συμβάντα, ενώ ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ ενημερώθηκε για την κατάσταση στη βρετανική πρωτεύουσα.

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι στελέχη της έσπευσαν στο σημείο όταν αναφέρθηκε ότι αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε πεζούς στη Γέφυρα του Λονδίνου.

Η αστυνομία κατόπιν έστειλε μονάδες όταν αναφέρθηκαν επιθέσεις με μαχαίρι στην Αγορά Μπόροου και οι άνδρες της έκαναν χρήση των όπλων τους.

Υπάρχουν «πολλά θύματα», με βρετανικά ΜΜΕ να κάνουν λόγο για 15-20 τραυματίες. Η αστυνομία έκανε λόγο για «παραπάνω από έναν θάνατο», σύμφωνα με το BBC.

Η Γέφυρα του Λονδίνου έχει κλείσει και προς τις δύο κατευθύνσεις μετά το συμβάν. Ένα φορτηγάκι που κινείτο με περίπου 80 χλμ. την ώρα βγήκε από τον δρόμο και χτύπησε πεζούς. Αμέσως μετά άνθρωποι τραυματίστηκαν σε επιθέσεις με μαχαίρι.

Στις 22 Μαρτίου, επίσης στο Λονδίνο, ένας άνδρας έπεσε πάνω στο πλήθος στο Γουεστμίνστερ, σκοτώνοντας τέσσερις ανθρώπους, πριν μαχαιρώσει έναν αστυνομικό.

Ενώ την 22α Μαΐου στο Μάντσεστερ, ένας νεαρός Βρετανός με καταγωγή από τη Λιβύη πυροδότησε τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί μέσα σε ένα γήπεδο όπου μόλις είχε τελειώσει μια συναυλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 22 άνθρωποι. Την ευθύνη για την ενέργεια του βομβιστή-καμικάζι ανέλαβε η οργάνωση Ισλαμικό Κράτος (ISIS).

Πάντως στέλεχος μιας ευρωπαϊκής υπηρεσίας ασφαλείας δήλωσε ότι είναι πολύ νωρίς για να γίνουν εικασίες για το εάν τα συμβάντα στο Λονδίνο αποτελούν επιθέσεις τζιχαντιστών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΣΤΟ ΛΟΝΔΙΝΟ

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters