Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραγωδία στη Νέα Υόρκη με ελικόπτερο: Το απεγνωσμένο κάλεσμα για βοήθεια του πιλότου (pics&vids)

Newsbomb

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Ιστ Ρίβερ της Νέας Υόρκης - Την τελευταία στιγμή κατάφερε να σωθεί ο πιλότος - Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από το σημείο του δυστυχήματος (ΠΡΟΣΟΧΗ ΣΚΛΗΡΕΣ ΕΙΚΟΝΕΣ)

ΠΩΣ ΠΑΓΙΔΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΠΕΝΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΜΕΣΑ ΣΤΟ ΒΥΘΙΖΟΜΕΝΟ ΕΛΙΚΟΠΤΕΡΟ

Ελικόπτερο τουρισμού συνετρίβη το βράδυ της Κυριακής στο Ιστ Ρίβερ, στη Νέα Υόρκη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δύο άνθρωποι στο σημείο και άλλοι τρεις να διακομισθούν σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα εξέπνευσαν, γνωστοποίησαν οι τοπικές Αρχές.

(Ακούστε το απεγνωσμένο κάλεσμα για βοήθεια του πιλότου στο παραπάνω βίντεο)

Ο πιλότος του ελικοπτέρου κατάφερε να βγει ζωντανός.

Δείτε βίντεο με την πτώση του ελικοπτέρου:

Δείτε βίντεο από το μοναδικό επιζώντα:

Σύμφωνα με τους επικεφαλής της αστυνομίας και της πυροσβεστικής της Νέας Υόρκης, το ελικόπτερο, στο οποίο επέβαιναν συνολικά έξι άνθρωποι περιλαμβανομένου του πιλότου, συνετρίβη στο ποτάμι στο επίπεδο της 90ής οδού, λίγη ώρα μετά τις 19:00 (τοπική ώρα, 01:00 της Δευτέρας ώρα Ελλάδας).

«Ο πιλότος κατάφερε να βγει, αλλά οι υπόλοιποι πέντε άνθρωποι δεν μπόρεσαν», εξήγησε ο Ντάνιελ Νίγκρο, ο αρχηγός του πυροσβεστικού σώματος της Νέας Υόρκης, κατά τη διάρκεια σύντομης συνέντευξης Τύπου.

Δύτες της αστυνομίας και της πυροσβεστικής έσπευσαν στο σημείο αμέσως και ανέσυραν τους πέντε επιβάτες παρά τις δύσκολες συνθήκες που αντιμετώπισαν, καθώς στο σημείο υπάρχουν ισχυρά ρεύματα, εξήγησε.

Συμπλήρωσε πως οι πέντε επιβάτες φόραγαν ζώνες, κάτι που ίσως εξηγεί γιατί δεν μπόρεσαν να βγουν από το ελικόπτερο.

Οι διασώστες δύτες χρειάστηκε να κόψουν τις ζώνες προκειμένου να απεγκλωβίσουν τα θύματα.

Η διακομιδή των θυμάτων:

Το ελικόπτερο Eurocopter AS350 ανήκε στην τουριστική εταιρεία Liberty, η οποία οργανώνει πτήσεις για τουρίστες που θέλουν να δουν από ψηλά την αμερικανική οικονομική πρωτεύουσα.

Δείτε φωτογραφίες από το δυστύχημα στη gallery του Newsbomb.gr.

Σύμφωνα με τον αρχηγό της αστυνομίας της Νέας Υόρκης Τζέιμς Ο' Νιλ, το ελικόπτερο είχε νοικιαστεί για τις ανάγκες μιας φωτογράφισης.

Οι αρχές της Νέας Υόρκης απέφυγαν να κάνουν οποιαδήποτε εκτίμηση για τα αίτια του δυστυχήματος, το οποίο έγινε κοντά στο Άπερ Ιστ Σάιντ, όχι μακριά από το Σέντραλ Παρκ, στο Μανχάταν. Περιορίστηκαν να σημειώσουν ότι στελέχη του Εθνικού Συμβουλίου Ασφάλειας των Μεταφορών τέθηκαν επικεφαλής της έρευνας που διενεργείται.

Ο Έρικ Φίλιπς, εκπρόσωπος του δημάρχου της Νέας Υόρκης Μπιλ ντε Μπλέιζιο, γνωστοποίησε νωρίτερα ότι ο δήμαρχος ενημερώθηκε για το δυστύχημα.

Πηγή πληροφοριών, φωτογραφιών, βίντεο: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, Daily Mail, Twitter

Διαβάστε επίσης:

Δημοσκόπηση - «βόμβα»: Ανατροπή στο πολιτικό σκηνικό - Δείτε τη διαφορά ΣΥΡΙΖΑ - ΝΔ

ΠΑΟΚ - ΑΕΚ: Ραγδαίες εξελίξεις - Τι γράφει το φύλλο αγώνα - Πάει για διακοπή το πρωτάθλημα