Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Ασύλληπτο βίντεο: Καραβίδα έκοψε τη δαγκάνα της για να γλιτώσει το βράσιμο!

Newsbomb

Αίσθηση και θύελλα σχολίων έχει προκαλέσει ένα απίστευτο βίντεο που κάνει τελευταία το γύρο του διαδικτύου και αποτελεί ίσως την καλύτερη απάντηση σε όσους υποστηρίζουν πως τα πλάσματα που θυσιάζονται ζωντανά με απώτερο σκοπό να ικανοποιήσουν τους γευστικούς μας κάλυκες «δεν νιώθουν τίποτα».

Γιατί ποιον θα μπορούσε να αφήσει αδιάφορο μία καραβίδα η οποία, με το ένστικτο επιβίωσης να έχει χτυπήσει… κόκκινο, δεν δίστασε να ακρωτηριαστεί με την ίδια της τη δαγκάνα, προκειμένου να μην μπει στο μενού ενός επίδοξου καλοφαγά!

Βλέποντας ότι η μία δαγκάνα το κρατούσε πίσω, παρασέρνοντάς το στο βράσιμο και το βέβαιο θάνατο μέσα σε μια σούπα, το καρκινοειδές απαλλάχθηκε από αυτήν, κόβοντάς την με την άλλη του δαγκάνα.

Αυτός μάλιστα που προόριζε την ηρωική καραβίδα για το στομάχι του, κατέγραψε το περιστατικό και ανέβασε το βίντεο στο δημοφιλές κινεζικό μέσο κοινωνικής δικτύωσης Weibo, προκαλώντας πανικό.

Όπως ενημέρωσε, δε, και όσους ανησύχησαν για την τύχη της καραβίδας, όχι μόνο της απέμεινε… χάρη, αλλά της χάρισε και νέα στέγη. Ένα ενυδρείο στο σπίτι του!

Οι καραβίδες εισήχθησαν για πρώτη φορά στην Κίνα το 1920 και αρχικά θεωρήθηκαν ως παράσιτα για τους καλλιεργητές ρυζιού, σκάβοντας τα χωράφια τους. Τελικά εξελίχθηκαν σε δημοφιλή λιχουδιά και πλέον η χώρα αποτελεί το μεγαλύτερο παραγωγό του κόσμου. Συγκεκριμένα στην Κίνα η ετήσια παραγωγής ανέρχεται πλέον σε 850.000 τόνους, το 70% παγκοσμίως.