Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτό είναι το Γκουαντάναμο της Τουρκίας! Βίντεο από το κέντρο βασανιστηρίων της MIT στην Άγκυρα

Newsbomb

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία βλέπουν το φως της δημοσιότητας για την κατάσταση που επικρατεί στην Τουρκία, όπου ο φόβος είναι διάχυτος ανάμεσα στους πολίτες ότι ανά πάσα στιγμή μπορεί να συλληφθούν από τις αστυνομικές αρχές, κατηγορούμενοι ως εχθροί του καθεστώτος Ερντογάν.

Ένας από αυτούς είναι και ο εξόριστος πλέον Τούρκος δημοσιογράφος, Σεβχερί Γκιουβέν, ο οποίος σκιαγράφησε το καθεστώς «χούντας» που έχει επιβληθεί στην Τουρκία, αποκαλύπτοντας ότι πολίτες που έχουν απαχθεί από την ΜΙΤ, μεταφέρονται σε ένα ειδικά διαμορφωμένο κτήριο στην Άγκυρα όπου υφίστανται βαριά βασανιστήρια. Είναι το «Γκουαντάναμο» της Τουρκίας, όπως αναφέρει το σχετικό ρεπορτάζ του “Stockholm Center of Freedom”, σύμφωνα με το militaire.gr.

Σε μια ηχογράφηση που μεταδίδεται από το διαδικτυακό κανάλι ειδήσεων Bold Medya, ο Γκιουβέν αποκάλυψε την ιστορία θυμάτων βασανιστηρίων μετά το πραξικόπημα που ισχυρίστηκαν ότι υπέστησαν βασανιστήρια και ιδιαίτερα ειδεχθείς κακοποιήσεις προτού αναγκαστούν να υπογράψουν «ομολογίες».

Ο Γκιουβέν δήλωσε ότι οι άνθρωποι που μεταφέρθηκαν στο κτήριο βασανιστηρίων στην Άγκυρα απήχθησαν από πράκτορες της MİT. Οι «εξαφανίσεις» αποτελούν πλέον καθημερινό φαινόμενο στην Τουρκία μετά από την απόπειρα πραξικοπήματος στις 15 Ιουλίου 2016.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης που επικρατεί στην Τουρκία αποτελούν οι δηλώσεις του δημοσιογράφου, Σεμ Κιουτσούκ, θερμού υποστηρικτή του Τούρκου Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος πρότεινε στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες -κατά τη διάρκεια ζωντανού τηλεοπτικού προγράμματος τον Δεκέμβριο του 2017- να σκοτώνουν μέλη των οικογενειών των φυλακισμένων μελών του κινήματος Γκιουλέν!

Πρόσφατα το «Κέντρο για την Ελευθερία» της Στοκχόλμης (SCF) κατήγγειλε σε μία από τις μελέτες του με τίτλο «Θάνατοι και αυτοκτονίες στην Τουρκία» ότι έχει αυξηθεί δραματικά ο αριθμός των ύποπτων θανάτων στις τουρκικές φυλακές και τα κέντρα κράτησης όπου τα βασανιστήρια και οι κακομεταχείριση συνεχίζονται.

Πηγή: militaire.gr