Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο νερό: Δεν πίστευαν στα μάτια τους αντικρίζοντας θρυλικό... τέρας! (vids+pics)

Newsbomb

Με το στόμα ανοικτό έμειναν τρία αδέρφια στη Νέα Ζηλανδία, αντικρίζοντας ένα σπάνιο, αλλά τρομακτικό θέαμα.

Ευτυχώς γι΄ αυτούς που ήταν στη στεριά και νεκρό!

Κατά τη διάρκεια μιας βόλτας σε παραλία του Ουέλινγκτον στη Νέα Ζηλανδία, οι τρεις άνδρες συνάντησαν ένα επιβλητικό πλάσμα που ζει στα βάθη των ωκεανών και δεν ήταν τίποτα άλλο από ένα γιγάντιο καλαμάρι.

Ο Ντάνιελ, ο Τζακ και ο Μάθιου αναζητούσαν ένα καλό σημείο για να βουτήξουν στη θάλασσα όταν αντίκρυσαν το τεράστιο καλαμάρι, μήκους περίπου πέντε μέτρων, να έχει ξεβραστεί στην παραλία.

«Ο αδελφός μου είπε "τι είναι αυτό εκεί;" και μου το έδειξε με το δάχτυλο», δήλωσε (σύμφωνα με τον ιστότοπο Newstalkszb) ο Ντανιέλ Απλιν, προσθέτοντας ότι όλοι αντιλήφθηκαν πως επρόκειτο για ένα γιγάντιο καλαμάρι.

Οι φωτογραφίες μάλιστα που δημοσιεύτηκαν στη σελίδα Ocean Hunter Spearfishing και Freediving Specialists στο Facebook, άφησαν άφωνους και εμβρόντητους ακόμα και έμπειρους δύτες, προκαλώντας δέος, αλλά και ξυπνώντας εφιάλτες από ταινίες τρόμου στο νερό!
«Οι άνθρωποι ανησυχούν για τους καρχαρίες. Τι έκπληξη να αντικρύζει κανείς κάτι τέτοιο στο νερό», σχολίασε χαρακτηριστικά ένα χρήστης του Διαδικτύου.

Για την ιστορία, το καλαμάρι μετρήθηκε από το κεφάλι μέχρι την άκρη των πλοκαμιών στα 4,7 μέτρα (περίπου 15 πόδια με την βρετανική μονάδα μέτρησης μήκους), ενώ τα πλοκάμια του ξεπερνούσαν σε μήκος τα 2,5 μέτρα.

Σημειώνεται ότι πολλές φορές τα γιγάντια καλαμάρια παρομοιάζονται με το θρυλικό τέρας «κράκεν», το οποίο - σύμφωνα με τους μύθους - καταβρόχθιζε πλοία των Βίκινγκς και όχι μόνο.

Μόνο μύθος δεν είναι μάλιστα, αφού εικάζεται πως μπορούν να φτάσουν σε μέγεθος μέχρι και τα 13 μέτρα! Πριν από μερικά χρόνια άλλωστε, ένα καλαμάρι βάρους 250 κιλών είχε αλιευθεί ανοιχτά της Αυστραλίας όπου πριν από μερικούς μήνες ψαράδες αλίευσαν ένα… τέρας μήκους 3 μέτρων και βάρους 100 κιλών.