Οι ειδικοί εκτιμούν ότι ο Γιουλέν έχει εγκλωβιστεί κάτω από έναν σωρό από πέτρες και χώμα, σε βάθος περίπου 70 μέτρων.

Οι διασώστες ολοκλήρωσαν την Τετάρτη (23/01) σήραγγα, απ’ όπου κατέβηκε μια ομάδα μεταλλωρύχων κάτω από τη γη, σε μια προσπάθεια να προσεγγίσουν το 2χρονο αγοράκι, που έπεσε πριν από έντεκα ημέρες σε ένα πολύ βαθύ πηγάδι στη νότια Ισπανία.

Ο 2χρονος Γιουλέν έπεσε την 13η Ιανουαρίου στο πηγάδι με διάμετρο 25 εκατοστών και βάθος άνω των 100 μέτρων.

Ωστόσο, χρειάστηκε να προχωρήσουν στη διαπλάτυνση της σήραγγας, την οποία σκάβουν παράλληλα με το πηγάδι, καθώς οι σωλήνες, με τον οποίους θα ασφάλιζαν τα τοιχώματα για να μην καταρρεύσουν, αποδείχθηκαν πολύ μεγάλοι.

Το πρωί της Τετάρτης (23/01), ένα μηχάνημα διάνοιξης σηράγγων ολοκλήρωσε τις εργασίες διαπλάτυνσης και οι τεχνικοί άρχισαν να τοποθετούν τους σωλήνες, όπως έγινε γνωστό από τον περιφέρεια της Μάλαγας, όπου βρίσκεται το χωριό Τοταλάν, η περιοχή όπου εκτυλίσσονται τα γεγονότα.

Μόλις τοποθετήθηκαν οι σωλήνες, μεταλλωρύχοι κατέβηκαν στη σήραγγα όπου σκάβουν με τα χέρια τους ένα δεύτερο, οριζόντιο τούνελ τεσσάρων μέτρων, με στόχο να προσεγγίσουν το σημείο του πηγαδιού, όπου πιστεύεται ότι βρίσκεται το παιδί.

Οι Αρχές δεν αναφέρουν πότε ακριβώς ελπίζουν ότι θα ολοκληρώσουν την όλη επιχείρηση, καθώς έχουν ήδη συναντήσει πολλά προσκόμματα εξαιτίας της αστάθειας και της υφής του εδάφους.