Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Συγκλονιστικό βίντεο: Δύτης παραλίγο να γίνει... γεύμα φάλαινας

Newsbomb

Χρόνια από τη... ζωή του έχασε ένας δύτης στη Νότια Αφρική, ο οποίος ξαφνικά βρέθηκε στο στόμα μιας φάλαινας που παραλίγο να τον καταπιεί.

 

Ο Rainer Schimpf, 51 ετών, έκανε ελεύθερη κατάδυση κοντά στο λιμάνι Πορτ Ελίζαμπεθ στη Νότια Αφρική, όταν μια φάλαινα τον έπιασε στα σαγόνια της και άρχισε να τον καταπίνει.

Ο ίδιος, επαγγελματίας δύτης για πάνω από 15 χρόνια, βρισκόταν μέσα στο νερό μαζί με δύο άλλους μόλις λίγα λεπτά, προτού εμφανιστεί η φάλαινα. Ήταν εκεί με μια ομάδα που κατέγραφε το κυνήγι της σαρδέλας από άλλα ψάρια, όπως δελφίνια, φάλαινες και καρχαρίες.

«Εκπλαγήκαμε γιατί αυτή η φάλαινα εμφανίστηκε από το πουθενά. Ήμουν συγκεντρωμένος στους καρχαρίες και στη συμπεριφορά τους, γιατί πρέπει να ξέρεις που βρίσκονται. Τότε ξαφνικά έγινε σκοτάδι», είπε στο Sky News αφηγούμενος το περιστατικό.

Μόλις τον έπιασε η φάλαινα, αμέσως ένιωσε την πίεση στο κορμί του, ωστόσο κατάλαβε σύντομα ότι ήταν πολύ μεγάλος για να τον καταπιεί ολόκληρο η φάλαινα μονομιάς, κάτι που ήταν μια κάποια «ανακούφιση».

«Η επόμενη σκέψη μου ήταν ότι η φάλαινα μπορεί να με πάρει στον ωκεανό και να με αφήσει πιο κάτω, επομένως κράτησα την αναπνοή μου», συνέχισε και πρόσθεσε: «Προφανώς κατάλαβε ότι δεν ήμουν αυτό που ήθελε να φάει, επομένως με έφτυσε».