Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αυτή είναι ίσως η πιο κουλ πισίνα στον πλανήτη (vid)

Newsbomb

Μία απίστευτη θέα, από τους δημοφιλείς αεροδιαδρόμους του αεροδρομίου JFK της Νέας Υόρκης, θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολύ σύντομα, όσοι επισκέπτονται την τεραστίων διαστάσεων πισίνα στην οροφή του νέου ξενοδοχείου TWA.

Τα εγκαίνια του ξενοδοχείου πρόκειται να γίνουν στις 15 Μαΐου. Η εντυπωσιακή πισίνα, μήκους 19,5 μέτρων, διαθέτει παρατηρητήριο, από το οποίο μπορεί κανείς να δει μέχρι τον κόλπο της Τζαμάικα. Είναι εμπνευσμένη από την πισίνα του ξενοδοχείου Hotel du Cap-Eden-Roc στην πόλη Antibes στη Γαλλία.

Θα είναι ανοιχτή καθόλη τη διάρκεια του χρόνου και τον χειμώνα θα μετατρέπεται σε τζακούζι, με τη θερμοκρασία του νερού να φτάνει τους 37,8 βαθμούς Κελσίου.

«Η πισίνα προσφέρει θέα στο διάδρομο JFK ισάξια με εκείνη που βλέπει ένας ελεγκτής εναέριας κυκλοφορίας. Δεν υπάρχει καλύτερο μέρος στον κόσμο για να παρατηρείς τα αεροπλάνα, απολαμβάνοντας το κοκτέιλ σου», λέει ο επικεφαλής του έργου Tyler Morse.

Νέες εικόνες του ξενοδοχείου, από τον ανασχεδιασμό και την εκ νέου απεικόνιση του εικονικού κέντρου πτήσεων TWA (Trans World Airlines) από τον Eero Saarinen, κυκλοφόρησαν αυτή την εβδομάδα, παρουσιάζοντας την πισίνα, η οποία έχει θέα στον διάδρομο 4L / 22R.

Το TWA Hotel θα διαθέτει 512 δωμάτια, με κλασικούς εσωτερικούς χώρους εμπνευσμένους από το Χόλιγουντ και τεράστια παράθυρα με ηχομόνωση.

Διαθέτει επίσης έξι εστιατόρια, οκτώ μπαρ, καθώς και γυμναστήριο, που είναι το μεγαλύτερο γυμναστήριο ξενοδοχείου στον κόσμο. Επιπλέον, υπάρχει μουσείο με εκθέματα από την λαμπερή εποχή της αεροπλοΐας, καθώς και την ιστορία της TWA.

«Από τη στιγμή που θα φτάνουν οι επισκέπτες, θα «κάνουν βουτιά» στην πλούσια κουλτούρα, αρχιτεκτονική, θεάματα, ήχους και ατμόσφαιρα του 1962», επισημαίνει ο Morse, προσθέτοντας ότι έχει δοθεί προσοχή και στην παραμικρή λεπτομέρεια.

Μόλις ανοίξει τις πύλες του, το TWA Hotel προβλέπεται να δέχεται 10.000 επισκέπτες ημερησίως.