Ροή Ειδήσεων
ΓΙΑ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ ΑΜΕΣΩΣ Ο,ΤΙ ΣΚΑΕΙ
ΚΟΣΜΟΣ

Αποκάλυψη: Γι’ αυτό έτρεμε η Μέρκελ - H εξήγηση για τη σοκαριστική εικόνα

Newsbomb

Έντονη ανησυχία για την υγεία της Άνγκελα Μέρκελ προκλήθηκε την Τρίτη, όταν η Γερμανίδα Καγκελάριος άρχισε να τρέμει ανεξέλεγκτα κατά τη διάρκεια της επίσημης υποδοχής στο προαύλιο της καγκελαρίας του προέδρου της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Καγκελάριος στέκονταν δίπλα στον κ. Ζελένσκι κατά την απόδοση στρατιωτικών τιμών, όταν ξαφνικά, κατά την διάρκεια της ανάκρουσης του γερμανικού ύμνου, άρχισε να τρέμει έντονα, ενώ η θερμοκρασία ήταν στους 29 βαθμούς Κελσίου.

Έσφιξε τα χέρια της για να σταθεροποιηθεί και οι φωτογράφοι την απαθανάτισαν να σφίγγει και τα χείλη της, στην προσπάθεια να μείνει όρθια.

Αμέσως μετά φάνηκε να συνέρχεται και επιθεώρησε κανονικά το τιμητικό άγημα μαζί με τον προσκεκλημένο της. Λίγο αργότερα, στη συνέντευξη Τύπου, όταν ερωτήθηκε για το περιστατικό, δήλωσε γελώντας: «Στο μεταξύ ήπια τουλάχιστον τρία ποτήρια νερό και είμαι πολύ καλά».

Από την πλευρά του ο κ. Ζελένσκι θέλησε να πει χαριτολογώντας: «Στεκόμουν δίπλα της και, πιστέψτε με, ήταν ασφαλής».

Σύμφωνα με το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που η Μέρκελ τρέμει υπό παρόμοιες συνθήκες, κάτω από τον ήλιο.

Αν και δεν αναφέρει συγκεκριμένη ημερομηνία που να έχει συμβεί ξανά κάτι τέτοιο, το δημοσίευμα σημειώνει ότι και τότε η Καγκελάριος το είχε αποδώσει στο γεγονός ότι δεν είχε πιει νερό.

Παρά τον ισχυρισμό πάντως της Μέρκελ ότι το τρέμουλο οφείλεται σε αφυδάτωση, οι γιατροί που ρωτήθηκαν από βρετανικές εφημερίδες έχουν τις αμφιβολίες τους. Το σύμπτωμα αυτό δεν περιλαμβάνεται στα συμπτώματα της αφυδάτωσης, τα οποία είναι μεγάλη δίψα, ζαλάδα, στεγνό στόμα ή και σκούρα ούρα.

Η δρ Σάρα Μπριούερ δήλωσε στη Mail πως μία τόσο δυνατή τρεμούλα μπορεί να οφείλεται σε υπερδραστήριο θυρεοειδή ή πιθανώς να αποτελεί παρενέργεια κάποιου φαρμάκου.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Ταξιτζής έπαθε το ΣΟΚ της ζωής του όταν κοίταξε στο πίσω κάθισμα