ΚΥΠΡΟΣ

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η Τουρκία ανοίγει προξενείο στην Αμμόχωστο

Εμπρηστικές δηλώσεις Τσαβούσογλου: Η Τουρκία ανοίγει προξενείο στην Αμμόχωστο
Δεν σταματούν να προκαλούν οι Τούρκοι
Twitter

«Προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο ανοίγει η Τουρκία, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο Τούρκος ΥΠΕΞ, Μεβλούτ Τσαβούσογλου, μιλώντας σε χωριά της κατεχόμενης Καρπασίας.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε στην Γιαλούσα, όπου ο Τσαβούσογλου δήλωσε ότι η Τουρκία θα ανοίξει το «προξενείο» στην κατεχόμενη Αμμόχωστο για να εξυπηρετεί τους πολίτες της που μένουν στην περιοχή της Καρπασίας.

«Πρόξενος» θα είναι ο Τούρκος διπλωμάτης Κασίμ Κανμπάν.

Στην ανάρτησή του, ο Τούρκος ΥΠΕΞ σημειώνει ακόμη ότι «κανείς δεν έχει τη δύναμη να σπάσει τον δεσμό των Τουρκοκυπρίων με τη Μητέρα Πατρίδα».

Νέες απειλές Ερντογάν

Ο πρόεδρος της Τουρκίας μιλώντας σήμερα, Κυριακή (08/09), στη Μαλάτεια παραδέχθηκε πως η Άγκυρα και η Ουάσιγκτον έχουν συνεχείς διαφωνίες σχετικά με την εγκαθίδρυση της σχεδιαζόμενης «ζώνης ασφαλείας». Σημειώνεται ότι –σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Άμυνας- οι κοινές περιπολίες Τουρκίας - ΗΠΑ για τη «ζώνη ασφαλείας» στη Συρία προχωρούν σύμφωνα με το σχέδιο και θα συνεχιστούν.

«Αν σε αυτό τον αγώνα μας δεν μας δώσουν την απαραίτητη στήριξη, δεν θα μπορέσουμε να εμποδίσουμε τους 3.650.000 Σύρους πρόσφυγες και άλλα 2.000.000 προσφύγων που θα φτάσουν στα σύνορα μας από το Ιντλίμπ» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην ομιλία του.

Σημειώνεται ότι πάνω από 300 πρόσφυγες και μετανάστες έφτασαν τις τελευταίες ώρες στη χώρα μας.

Πηγή: newsbomb.cyprus