ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: 13χρονο κοριτσάκι «έσβησε» στο κρεβάτι του

Κύπρος: 13χρονο κοριτσάκι «έσβησε» στο κρεβάτι του

Ανείπωτη τραγωδία για μια οικογένεια στην Λεμεσό - Πριν λίχα χρόνια είχε φύγει από τη ζωή και η μητέρα του κοριτσιού.

Την τραγωδία ανακάλυψε το πρωί η θεία της 13χρονης όταν προσπάθησε να την ξυπνήσει για να μεταβεί στο σχολείο της. Μάταια όμως. Το κοριτσάκι ήταν ήδη στην γειτονιά των αγγέλων, στη ζεστή αγκαλιά της αγαπημένης της μητέρας, η οποία έφυγε από τη ζωή πριν από μερικά χρόνια.

Αμέσως ενημερώθηκε ο τραγικός πατέρας, ο οποίος έσπευσε στο σπίτι και προσπάθησε να την επαναφέρει στη ζωή. Και όταν δεν τα κατάφερε την πήρε αγκαλιά την έβαλε στο αυτοκίνητό του και ξεκίνησε για το Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού.

Στα μισά της διαδρομής συναντήθηκε με το ασθενοφόρο και παρέδωσε το παιδί στο πλήρωμα, όπου για σαράντα και πλέον λεπτά έκαναν ότι ήταν δυνατό για να επαναφέρουν το κοριτσάκι στη ζωή, χωρίς ωστόσο, αποτέλεσμα.

Η νενομισμένη νεκροτομή επί της σορού της 13χρονης θα διενεργηθεί αύριο από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα.

Να σημειωθεί ότι ο τραγικός πατέρας, στις 14 Ιουλίου και ενώ βρισκόταν εκτός υπηρεσίας και έτρωγε σε εστιατόριο στο Όμοδος, έσωσε από πνιγμό 7χρονο κοριτσάκι. Μόλις άκουσε τις εκκλήσεις βοηθείας προσέτρεξε και προέβη σε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες με αποτέλεσμα το παιδάκι να αρχίσει να αναπνέει και πάλι κανονικά.

Σοκ από την αυτοκτονία του 14χρονου

Την ίδια ώρα, η Κύπρος δεν έχει συνέλθει από την αυτοκτονία του 14χρονου Στυλιανού.

Μάλιστα το παιδί, είχε αποκαλύψει σε ένα πρόσωπο με το οποίο περνούσε πολλές ώρες καθημερινά, ότι μια μέρα, «Ή θα τον σκοτώσω ή θα αυτοκτονήσω».

Ένα παράδειγμα της βίας που βίωνε ο Στυλιανός, ήταν η επιλογή του πατέρα του να τον τιμωρήσει, σφάζοντας μπροστά στα μάτια του το αγαπημένο του αρνί, το οποίο φρόντιζε με ιδιαίτερη στοργή το παιδί, έχοντάς το παρέα τις ώρες που αναγκαζόταν να περνάει στη φάρμα, προσέχοντας τα πρόβατα.

Από την άλλη, οι κρατικές υπηρεσίες, οι οποίες φέρονται να παρακολουθούσαν την οικογένεια ήταν ενήμερες για την κατάσταση που βίωνε το παιδί. Ενήμερη ήταν και η αστυνομία καθώς υπήρχαν καταγγελίες από την μητέρα του Στυλιανού για ξυλοδαρμό και ενδοοικογενειακή βία ενώ εικόνα του τι συνέβαινε είχαν και οι υπηρεσίες ψυχικής υγείας, καθώς η μητέρα είχε προσφάτως νοσηλευθεί σε κρατικό ψυχιατρείο. Το υπουργικό συμβούλιο, αναμένεται να διατάξει ανεξάρτητη έρευνα για να αναζητηθούν ευθύνες -πειθαρχικές και ποινικές- σε κρατικές υπηρεσίες.

Το σπίτι όπου διέμεναν τα τρία παιδιά της οικογένειας (εκτός του Στυλιανού, ένα αγόρι 8 ετών και ένα κορίτσι 10, τα οποία και απομακρύνθηκαν μετά το τραγικό περιστατικό) μόνο ως τρώγλη μπορούσε να χαρακτηριστεί. Όταν οι υπηρεσίες κοινωνικής ευημερίας, εισηγήθηκαν στην οικογένεια να μετακομίσει σε άλλο σπίτι, ο πατέρας του Στυλιανού αρνήθηκε και είχε απειλήσει τη κοινωνική λειτουργό, πως αν επισκεπτόταν ξανά το σπίτι θα την περίμενε με όπλο.

Ο 14χρονος παρουσίαζε επιθετική συμπεριφορά στο σχολείο και του είχε διατεθεί συνοδός, για να τον βοηθάει. Ανέφερε πως αισθανόταν ντροπή για την μητέρα του, καθώς συνήθιζε να ζητάει φαγητό και ρούχα από συγχωριανούς.

Πηγή:cytoday.eu

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Τρόμος μπροστά από το Κάραβελ: Οδηγός ΙΧ άρχισε να πυροβολεί με καραμπίνα

Λαυρέντης Μαχαιρίτσας: «Ψέματα, πες μου πως είναι ψέμα» - Έτσι αποχαιρετούν το μεγάλο τραγουδοποιό

Σχετικές ειδήσεις