ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο (pics&vid)

Κατεχόμενα: 16χρονος Ελληνοκύπριος κατέβασε τουρκική σημαία από σχολείο (pics&vid)

Αναστάτωση έχει προκληθεί στα κατεχόμενα από την Κυριακή από την πράξη ενός 16χρονου Ελληνοκύπριου. Το περιστατικό που προκάλεσε σύγχυση στης τουρκοκυπριακές Αρχές έγινε κατά τη διάρκεια της πρώτης λειτουργίας στην Παναγία της Λύσης, 45 χρόνια μετά την τουρκική εισβολή.

Σύμφωνα με το CNN Turk, κλειστό κύκλωμα τηλεόρασης κατέγραψε έναν 16χρονο Ελληνοκύπριο να κατεβάζει την τουρκική σημαία από το δημοτικό σχολείο «Φαζίλ Κουτσιούκ», το οποίο βρίσκεται 150 μέτρα από την Εκκλησία της Παναγίας Λύσης.

Ο 16χρονος φέρεται να μετέβη στην κατεχόμενη Λύση με τους συγχωριανούς του.

Επίσης, όπως αναφέρει το Newsbomb.Cyprus, τα τουρκικά ΜΜΕ μεταδίδουν ότι πριν κατεβάσει την τουρκική σημαία από την αυλή, πήρε φωτογραφία του Ραούφ Ντενκτάς από αίθουσα του δημοτικού σχολείου Λύσης.

Ο Δήμαρχος της κατεχόμενης Λύσης, Αντρέας Καουρής, σε χθεσινές δηλώσεις του είπε ότι ο εκκλησιασμός στο Ναό της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό.

Σε δηλώσεις του, με αφορμή αυτό το περιστατικό με τον 16χρονο, ο κ. Καουρής δήλωσε πως «το τσουνάμι αγάπης των Λυσιωτών, που εκδηλώθηκε μαζικά και καθολικά την περασμένη Κυριακή, με τη προσέλευση δύο χιλιάδων και πλέον Λυσιωτών στη γενέθλια γη, με την ευκαιρία της εορτής της Παναγίας της Λύσης, δεν μπορεί με κανένα τρόπο να επισκιαστεί από το οποιοδήποτε μεμονωμένο περιστατικό, που συνέβη από έναν 16χρονο».

Δείτε το βίντεο: