ΚΥΠΡΟΣ

Απίστευτη πρόκληση στα ανοιχτά της Κύπρου: Οι Τούρκοι έδιωξαν ισραηλινό πλοίο

Απίστευτη πρόκληση στα ανοιχτά της Κύπρου: Οι Τούρκοι έδιωξαν ισραηλινό πλοίο

Μια άκρως προκλητική ενέργεια από το τουρκικό πολεμικό ναυτικό έλαβε χώρα πριν από δύο εβδομάδες στα χωρικά ύδατα της Κύπρου, όπως αποκαλύπτουν σήμερα ισραηλινά Μέσα.

Σύμφωνα με την Jerusalem Post, πολεμικό πλοίο του τουρκικού ναυτικού διέταξε την απομάκρυνση του ισραηλινού ερευνητικού σκάφους «Bat Galim», ο οποίο εκείνη την ώρα βρισκόταν κοντά στην Κύπρο και μάλιστα μετά από σχετική άδεια των κυπριακών Αρχών.

Επάνω στο πλοίο βρίσκονταν ερευνητές, καθώς και ένας Κύπριος γεωλόγος, στο πλαίσιο ερευνών για τον αγωγό EastMed.

Παρότι η Τουρκία δεν έχει καμία δικαιοδοσία στην περιοχή της Μεσογείου, στην οποία εργάζονταν οι ερευνητές, απαίτησαν την απομάκρυνση του πλοίου, όπως μετέδωσε πρώτο το δίκτυο Channel 13 και αναπαράγεται και από άλλα ισραηλινά Μέσα, όπως οι The Times of Israel.

Μάλιστα, το εν λόγω περαστικό επιβεβαίωσε και το αρμόδιο υπουργείο Εθνικών Υποδομών, Ενέργειας και Νερού του Ισραήλ.

Όπως τονίζουν τα δημοσιεύματα, ο καθορισμός των ορίων της ΑΟΖ ανάμεσα στην Κύπρο και το Ισραήλ, στην Ανατολική Μεσόγειο, έχει προκαλέσει εκνευρισμό στην Άγκυρα.

Το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών την περασμένη Πέμπτη είχε καλέσει τον πρέσβη του Ισραήλ στην Άγκυρα για να διαμαρτυρηθεί επισήμως. Όμως το Τελ Αβίβ παρά τις προειδοποιήσεις της Άγκυρας, δεν υποχώρησε.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Εφάπαξ: Μπαίνουν τα χρήματα - Ποιοι θα πάρουν έως και 25.000 ευρώ

Κοινωνικό μέρισμα 2019: Έτσι θα πάρετε τα 700 ευρώ - Μυστικά και παγίδες