ΚΥΠΡΟΣ

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς

Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός του Ραούφ Ντενκτάς

Σε λαϊκό προσκύνημα εκτίθεται η σορός του πρώην Τουρκοκύπριου ηγέτη Ραούφ Ντενκτάς στο «προεδρικό» μέγαρο στο κατεχόμενο τμήμα της Λευκωσίας.


Σε τελετή, εξέδωσε λόγο ο νυν Τουρκοκύπριος ηγέτης Ντερβίς Έρογλου, ο οποίος χαρακτήρισε τον Ντενκτάς «ήρωα».

Όπως ανέφερε, επέλεξε να είναι ο αγωνιστής των Τουρκοκυπρίων «φορώντας πύρινο γιλέκο» ιδρύοντας και διευθύνοντας την ΤΜΤ ενάντια στην ΕΟΚΑ.

«Ίδρυτή πρόεδρε, ηγέτη για πάντα, μην ανησυχείς. Κανείς δεν μπορεί εμένα και το λαό να μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε από το “κράτος”. Καμιά πίεση, ό,τι και να τάξουν, δεν θα αποτρέψει εμένα και τον τ/κ λαό απ' το να συνεχίσουμε να υπερασπιζόμαστε τη διζωνικότητα, τους δύο λαούς και τη συνέχιση των ενεργών και έμπρακτων εγγυήσεων της Τουρκίας», διαβεβαίωσε ο κ. Έρογλου ενώπιον της σορού.

Το φέρετρο του Ραούφ Ντενκτάς, το οποίο είναι σκεπασμένο με τις σημαίες του ψευδοκράτους και της Τουρκίας, θα εκτείθεται σε λαϊκό προσκύνημα αύριο πριν από την κηδεία του.

Να σημειωθεί πως κατά μήκος της πομπής του φέρετρου από το νοσοκομείο στο «προεδρικό», με στρατιωτικό όχημα, είχε συγκεντρωθεί κόσμος, ενώ μαθητές κρατούσαν σημαίες της λεγόμενης «Τουρκικής Δημοκρατίας της Βορείου Κύπρου» και φωτογραφίες του Ραούφ Ντενκτάς.