ΚΥΠΡΟΣ

Πλήρης υποστήριξη της Κύπρου στην μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης

Πλήρης υποστήριξη της Κύπρου στην μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης

Επαφές πραγματοποίησε η υπουργός Εξωτερικών της Κύπρου Ερατώ Μάρκουλλη στην Τρίπολη της Λιβύης για τις εξελίξεις στο κυπριακό και τη Μέση Ανατολή, την "Αραβική 'Ανοιξη" και τη πορεία των μεταρρυθμίσεων στη Λιβύη.

Στο πλαίσιο της επίσκεψής της, συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της χώρας Abdurrahim El Keib, τον ομόλογό της Ashour Saad Ben Khayal και τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας Adel Mukhtar Abushoffa.

Η κ. Μαρκουλή εξέφρασε την πλήρη υποστήριξη της Κύπρου στις προσπάθειες της μεταβατικής κυβέρνησης της Λιβύης, για ανοικοδόμηση της χώρας και την επιθυμία της Κύπρου να βοηθήσει με οποιοδήποτε τρόπο.

Επίσης κάλεσε τους συνομιλητές της να καταγράψουν τις προτεραιότητες των αναγκών της χώρας και να υποβάλουν κατάλογο αυτών των αναγκών, ιδιαίτερα στον τομέα της εκπαίδευσης, οι οποίες θα μελετηθούν από την κυβέρνηση της Κύπρου, ώστε να ληφθούν οι δέουσες ενέργειες προς υλοποίηση των κατάλληλων προγραμμάτων στήριξης.

Η κ. Μαρκουλλή σύμφωνα ανακοίνωση του Κυπριακού ΥΠΕΞ , συνεχάρη την ηγεσία και τον λαό της Λιβύης για "την αποφασιστικότητα και το κουράγιο που επέδειξαν για να προχωρήσουν στη νέα κατάσταση πραγμάτων και εξέφρασε την αλληλεγγύη της Κύπρου ως κράτος μέλος της ΕΕ και ως χώρα φιλικά διακείμενη προς τη Λιβύη και τον λαό της".