ΚΥΠΡΟΣ

Μαζική διαδήλωση Τουρκοκύπριων κατά των παρεμβάσεων Ερντογάν

Μαζική διαδήλωση Τουρκοκύπριων κατά των παρεμβάσεων Ερντογάν
Φωτογραφία αρχείου
InTime

Στην κατεχόμενη Λευκωσία χιλιάδες Τουρκοκύπριοι βγήκαν στους δρόμους για να συμμετάσχουν στην «Πορεία Δημοκρατίας και Βούλης» κατά των παρεμβάσεων της Τουρκίας στα εσωτερικά του ψευδοκράτους.

Η πορεία ξεκίνησε λίγο μετά τις 18:00 το απόγευμα με τον τέως κατοχικό ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί να παίρνει μέρος μαζί με τη σύζυγό του. Το «παρών» δίνουν και ηγέτες της αντιπολίτευσης όπως οι Τουφάν Ερχιουρμάν και Τζεμάλ Οζγιγί, ο λεγόμενος «δήμαρχος Λευκωσίας», Μεχμέτ Χαρμαντζί και αρκετοί ακόμα πολιτικοί που είναι ενάντια στον νέο ηγέτη του ψευδοκράτους, Ερσίν Τατάρ.

Η πορεία έχει κύριο σύνθημα «Όχι παρέμβαση, βούληση», και αντιτίθεται στις παρεμβάσεις που γίνονται από την Άγκυρα και τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στα εσωτερικά του ψευδοκράτους. Η διοργάνωση έγινε μέσα από πλατφόρμα στο Facebook και η συμμετοχή είναι αρκετά μεγάλη, υπό τη διακριτική παρουσία της αστυνομίας. Ο κόσμος με φακούς στα χέρια κινείται στους δρόμους της κατεχόμενης Λευκωσίας και φωνάζει συνθήματα ενώ τραγουδάει και τραγούδια όπως το «Bella Ciao».

Μερικά από τα συνθήματα που επικρατούν είναι «Δημοκρατία για όλους», «Ελευθερία όχι επιβολή», «Δεν θέλουμε διορισμένο διαχειριστή», «Με αντίσταση θα κερδίσουμε», «Η Κύπρος είναι κοσμική και κοσμική θα παραμείνει», «Τι θέλουμε; Βούληση. Τι θέλουμε; Δημοκρατία», «Τι θέλουμε; Ισότητα. Τι θέλουμε; Ελευθερία», «Η τελευταία λέξη στην Κύπρο, ανήκει στους Κύπριους». Ακούγεται επίσης το σύνθημα «Άγκυρα πάρε τα χέρια σου από πάνω μας», «Οι πιέσεις δεν θα μας λυγίσουν».

* Με πληροφορίες από Sigmalive, ΚΥΠΕ

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Ποιο lockdown; Όλη η Ελλάδα στους δρόμους - Έρχονται νέα μέτρα μετά τα 8,6 εκατ. SMS στο 13033