ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: «Βγαίνει» και πάλι στις αγορές

Κύπρος: «Βγαίνει» και πάλι στις αγορές

Νέα έξοδο στις αγορές προγραμματίζει η Κύπρος και η οποία δεν αποκλείεται να γίνει ακόμη και σήμερα Τρίτη (2/2).

Όπως ανέφερε στην εκπομπή «Business Hour by Brief» της DigitalTv, η Συντονίστρια του Γραφείου του Υπουργού Οικονομικών, Έλενα Δαμιανού, «από πλευράς του Υπουργείου Οικονομικών και των τεχνοκρατών γίνεται αξιολόγηση των συνθηκών στις αγορές, για να διαπιστωθεί κατά πόσον αύριο θα μπορούμε να βγούμε στις αγορές».

«Είναι μέσα στους σχεδιασμούς μας, είναι κάτι το οποίο περιλαμβάνεται και στην Στρατηγική που έχει καταρτιστεί από πλευράς Υπουργείου Οικονομικών και τώρα γίνονται οι τελευταίες διεργασίες. Αν όλα παν καλά θα είμαστε έτοιμοι να βγούμε στις αγορές αύριο», πρόσθεσε σημειώνοντας πως «κύριος άξονας της Στρατηγικής είναι να υπάρχουν διαθέσιμα ρευστά ασφαλείας, τα οποία να μπορούν να καλύψουν έκτακτες ανάγκες που είναι ακόμα μεγαλύτερες λόγω της πανδημίας».

Ερωτηθείσα ως προς τον στόχο που θα τεθεί για άντληση κεφαλαίων η κα Δαμιανού δεν θέλησε να προβεί σε οποιεσδήποτε ανακοινώσεις, αρκούμενη να σημειώσει τα εξής: «Όπως έχω πει είμαστε στο τελικό στάδιο των διεργασιών και επειδή είναι ένα ευαίσθητο θέμα, σχετικές ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν είτε εντός της ημέρας είτε και αύριο», κατέληξε.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Μετάλλαξη κορονοïού: «Βόμβα» Σύψα για επιτάχυνση της πανδημίας τον Φεβρουάριο – Οι δύο προϋποθέσεις