ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Η απάντηση ΡΙΚ στις αντιδράσεις για το τραγούδι της Eurovision

Κύπρος: Η απάντηση ΡΙΚ στις αντιδράσεις για το τραγούδι της Eurovision

Απαντήσεις δίνει το κρατικό κανάλι, για το τραγούδι που θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στη Eurovision με τίτλο «El diablo», το οποίο έχει προκαλέσει αντιδράσεις από μερίδα πολιτών.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Αστυνομία δέχθηκε αναφορές από το ΡΙΚ οι οποίες κάνουν λόγο για απανωτά απειλητικά τηλεφωνήματα που φθάνουν στο Ίδρυμα.

Σε ανακοίνωσή του, το κρατικό κανάλι αναφέρει πως «το τραγούδι το οποίο θα εκπροσωπήσει την Κύπρο στον 65ο διαγωνισμό τραγουδιού της Eurovision, εξιστορεί την περιπέτεια μιας κοπέλας που βρίσκει τον εαυτό της δέσμια σε μια σχέση εκμετάλλευσης μ’ έναν αλήτη, εξού και τον αποκαλεί «El diablo».

«Πρόκειται για την αιώνια πάλη του κακού με το καλό. Μέσα από αυτή την προβληματική σχέση με σύνδρομα Στοκχόλμης (To σύνδρομo της Στοκχόλμης είναι μια σύνθετη ψυχολογική κατάσταση κατά την οποία το θύμα αρχίζει και τρέφει συναισθήματα συμπάθειας ή/και αγάπης προς το θύτη του) και παρά την παράνοια που βιώνει, στο τέλος λάμπει πάντα η αλήθεια, όπου αποζητά βοήθεια για έξοδο και αποτίναξη των δεσμών σε μια πορεία για ελευθερία. Ειδικά στις μέρες μας, ευελπιστούμε το τραγούδι και η σωστή του ερμηνεία να αποτελέσουν έμπνευση όχι μόνο για γυναίκες αλλά για οποιονδήποτε βιώνει παρόμοιες καταστάσεις».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.