ΚΥΠΡΟΣ

Ξεπέρασε το 90% η συμμετοχή στρατευσίμων της 2021 ΕΣΣΟ στην Κύπρο

στρατιώτες

Στο 93,4%, ανήλθε η συμμετοχή των στρατεύσιμων της 2021 ΕΣΣΟ στην διαδικασία υποβολής στοιχείων και πιστοποιητικών μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας, παρουσιάζοντας αύξηση σε σχέση με πέρσι, όταν η συμμετοχή είχε ανέλθει στο 90%, δήλωσε στο ΚΥΠΕ ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Άμυνας, Αντισυνταγματάρχης, Χρίστος Πιερής.

Ταυτόχρονα, ανέφερε ότι στις 15 Ιουλίου «θα τρέξει το αδιάβλητο ηλεκτρονικό σύστημα επιλογής κατάταξης για να τοποθετήσει τους νεαρούς σε Μονάδες της ΕΦ», ενώ στις 19 Ιουλίου, «θα είμαστε σε θέση να γίνεται η κατάταξη όπως έγινε και πέρσι, και εντός της ημέρας, μέχρι το μεσημέρι, οι στρατεύσιμοι θα πηγαίνουν με ίδια μέσα της ΕΦ στις Μονάδες τους για να υπηρετήσουν τη θητεία τους».

«Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από την ηλεκτρονική κατάταξη που έγινε φέτος. Βλέπουμε ότι οι νεαροί έχουν καταλάβει την διαδικασία και στηρίζουν αυτό το νέο τρόπο κατάταξης, ο οποίος θα γίνει θεσμός», τόνισε ο κ. Πιερής, ο οποίος σημείωσε πως η όλη διαδικασία ολοκληρώθηκε στις 31 Μαΐου.

Πρόσθεσε ότι η αύξηση σε σχέση με πέρσι οφείλεται και στο γεγονός ότι φέτος «αν στην ηλεκτρονική δήλωση δεν φαίνεται η επιθυμία τους, δεν θα μπορούσαν να υπηρετήσουν στα Ειδικά Όπλα (Καταδρομείς, ΟΥΚ, Στρατονομία) και Δόκιμοι Έφεδροι».

Ανέφερε επίσης ότι "πέρσι οι διαδικασίες επιλογής για τα Ειδικά Όπλα έγιναν μετά την κατάταξη, με αποτέλεσμα να υπάρξουν ορισμένα κενά σε Μονάδες που είχαν αυξημένο αριθμό επιτυχόντων στα Ειδικά Όπλα και αναγκαστήκαμε μετά από μία εβδομάδα να κάνουμε εσωτερικές μετακινήσεις».

«Αυτό φέτος δεν θα χρειαστεί να γίνει γιατί από πριν θα γνωρίζουμε ποιοι έχουν επιτύχει να πάνε σε αυτά τα Ειδικά Όπλα και δεν θα χρειαστούν εσωτερικές μετακινήσεις στη συνέχεια», σημείωσε.

Σε σχέση με τις διαδικασίες που θα ακολουθήσουν μετά την υποβολή των στοιχείων από τους νεοσύλλεκτους, ο κ. Πιερής είπε ότι τα πράγματα φέτος είναι πιο εύκολα από πέρσι, καθώς θα γίνουν όλες οι διαδικασίες επιλογής πριν από την κατάταξη, η οποία θα αρχίσει στις 19 Ιουλίου και θα ολοκληρωθεί στις 26 Ιουλίου.

Ενδεικτικά, ο κ. Πιερής ανέφερε ότι 22 Ιουνίου θα ξεκινήσει τόσο η ιατρική εξέταση όσο και η χορήγηση των ειδών υπόδησης και ιματισμού μέχρι τις 2 Ιουλίου και στη συνέχεια, στις 5 – 6 Ιουλίου θα γίνει η διαδικασία της επιλογής των δοκίμων εφέδρων αξιωματικών.

Πρόσθεσε ότι στις 7 Ιουλίου θα γίνει η αθλητική δοκιμασία η οποία θα είναι διαγωνιστικοί για τα Ειδικά Σώματα, ΟΥΚ, Στρατονομία και Καταδρομείς.

Τέλος, ο κ. Πιερής είπε στο ΚΥΠΕ ότι «η κατάταξη των εξ αναβολών υγείας θα γίνει 12 και 13 Ιουλίου στην Λάρνακα για να δούμε ποιοι από αυτούς θα είναι σε θέση να υπηρετήσουν».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.