ΚΥΠΡΟΣ

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κύπρου

Πρωτόκολλο Συνεργασίας Πανεπιστημίων Αιγαίου και Κύπρου

Mεγάλη σημασία έχει η υπογραφή του Πρωτοκόλλου Συνεργασίας μεταξύ του Πανεπιστημίου Αιγαίου με το Πανεπιστήμιο Κύπρου , λόγω των στενών δεσμών των δύο Πανεπιστημίων.

Σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Πανεπιστήμιου Κύπρου, σε χαιρετισμό του κατά την επίσημη τελετή Υπογραφής του Πρωτοκόλλου που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, 5 Μαρτίου 2012 στη Μυτιλήνη, έδρα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, ο κ. Τσάρτας είπε ότι η ενδυνάμωση της συνεργασίας μεταξύ των δύο Πανεπιστημίων έχει μεγαλύτερη βαρύτητα την κρίσιμη αυτή περίοδο και στόχος είναι η συνεργασία αυτή να έχει μακροπρόθεσμο χαρακτήρα.

Από την πλευρά του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης, είπε ότι σε ώρες κρίσης, τα Πανεπιστήμια καλούνται να ενώσουν δυνάμεις, καθώς μια κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία για τη δημιουργία πιο σύγχρονων και δημιουργικών δομών.

Ο κ. Χριστοφίδης έδωσε έμφαση και στην υπογραφή του 8ου Ευρωπαϊκού Πλαισίου (ΟΡΙΖΟΝΤΑΣ 2020) το δεύτερο εξάμηνο του 2012 και την ανάγκη για εξασφάλιση όσο περισσότερων ωφελημάτων για τις νέες γενιές.

Σε ό,τι αφορά στο Πρωτόκολλο Συνεργασίας, αυτό αναφέρεται στο εκπαιδευτικό, επιστημονικό, ερευνητικό και διοικητικό επίπεδο της λειτουργίας των Πανεπιστημίων και εστιάζει σε πέντε διακριτές διαστάσεις στόχων και δράσεων: την προαγωγή της διδασκαλίας και της έρευνας στα Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, την ανάπτυξη παιδαγωγικών και πολιτιστικών ανταλλαγών μεταξύ πανεπιστημίων, τη δικτύωση των ερευνητικών τους εργαστηρίων και από την κοινού αξιοποίηση των υποδομών και της τεχνογνωσίας, τη διαμόρφωση θεσμικού πλαισίου που να διευκολύνει και να προάγει την έρευνα σε ποικίλους τομείς και τη διαρκή βελτίωση της πανεπιστημιακής λειτουργίας.