ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πέρασε ελικόπτερο και… κατέρρευσε μέρος της οροφής σε ανακαινισμένο νοσοκομείο! (pics)

Κύπρος νοσοκομείο
cyprustimes.com

Απίστευτο περιστατικό στην Κύπρο - Κατέρρευσε μέρος της οροφής στο νοσοκομείο Αθαλάσσας, την ώρα που πάνω από αυτό περνούσε ελικόπτερο.

Από τύχη δεν υπήρξαν τραυματισμοί το απόγευμα της Τρίτης (15/6) στο Νοσοκομείο Αθαλάσσας στην Κύπρο όταν κατέρρευσε μέρος της οροφής του ανακαινισμένου θαλάμου της ΘΕΜΕΑ μόλις πέρασε πάνω από το κτήριο ελικόπτερο που προσγειώθηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Μιλώντας στη Cyprus Times o Εκπρόσωπος των Νοσηλευτών Ψυχικής Υγείας της ΠΑΣΥΝΟ, Γιώργος Πηχίδης, ανέφερε πως «ο συγκεκριμένος θάλαμος ανακαινίστηκε πριν 6 μήνες και ήταν ο θάλαμος που θα πήγαιναν τα περιστατικά της ΘΕΜΕΑ, που έχουν πρόβλημα αλκοολισμού, προς το παρόν τον έχουμε για χρόνια περιστατικά γυναικών».

Ερωτηθείς τι έγινε και αν από το συμβάν κινδύνεψε κάποιος ασθενής, ο κ. Πηχίδης εξήγησε ότι «πέρασε ελικόπτερο των βάσεων από πάνω για να προσγειωθεί στο ελικοδρόμιο του Γ.Ν. Λευκωσίας και έπεσε η οροφή. Ευτυχώς έπεσε σε δωμάτιο που οι ασθενείς δεν ήταν εκείνη την ώρα μέσα γιατί αν ήταν, τώρα θα μιλούσαμε για νεκρούς».

«Το οξύμωρο είναι ότι ο θάλαμος είναι καινούργιος. Άρα πόσες κακοτεχνίες έγιναν;», διερωτάται ο κ. Πηχίδης.

Τόνισε δε, πως «έχουμε αυτά τα προβλήματα με τους παλιούς θαλάμους και υποτίθεται ότι με αυτούς που ανακαινίζουν δεν θα έπρεπε να έχουμε πρόβλημα. Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες είναι πολύ επικίνδυνος ο τρόπος που έπεσαν όλα».

«Δυστυχώς οι ψυχικοί πάσχοντες στην Κύπρο, αντιμετωπίζονται σαν παιδιά κατώτερου θεού και ζουν σε τριτοκοσμικές κτηριακές εγκαταστάσεις, με συνέπεια και στη θεραπεία τους αλλά και στην δουλειά των επαγγελματιών υγείας που δεν μπορούν να προσφέρουν λόγω των κτηριακών εγκαταστάσεων την απαιτούμενη φροντίδα στους ασθενείς», επεσήμανε καταληκτικά.

Δείτε φωτογραφίες στη Gallery:

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πανελλήνιες - Πανελλαδικές 2021: Οι πρώτες εκτιμήσεις για τα θέματα σε Αρχαία, Μαθηματικά, Βιολογία