ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Περιγραφές-σοκ για την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα  - «Ρε παιδιά θα πεθάνω»

Κύπρος: Επίθεση με κροτίδες στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ
Sigma Live

Σοκ στην Κύπρο μετά την επίθεση στον τηλεοπτικό σταθμό Σίγμα και το Προεδρικό Μέγαρο από άτομα που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού

Σκηνικό πολέμου θυμίζουν οι εικόνες έξω από το κτήριο της τηλεόρασης Σίγμα μετά την επίθεση που δέχθηκε το βράδυ της Κυριακής από άτομα που διαμαρτύρονταν για τα μέτρα κατά της πανδημίας του κορονοϊού και τα οποία κινήθηκαν και κατά του Προεδρικού Μεγάρου της Κύπρου.

Η επίθεση πραγματοποιήθηκε με κροτίδες στο συγκρότημα ΔΙΑΣ και τον τηλεοπτικό σταθμό ΣΙΓΜΑ.

Αποτέλεσμα ήταν να ανάψουν φωτιές και να προκληθούν σοβαρές υλικές ζημιές. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Sigma Live, οι άγνωστοι προκάλεσαν καταστροφές, τόσο στα αυτοκίνητα του σταθμού, όσο και στο εσωτερικό του κτιρίου.

Η Αστυνομία αναζητεί, ήδη, δέκα πρόσωπα, οι φωτογραφίες των οποίων δόθηκαν στη δημοσιότητα με σκοπό την αναγνώριση και τον εντοπισμό τους.

Τη στιγμή της εισβολής περιέγραψε ο φύλακας του Συγκροτήματος Δίας, Δημήτρης Σκούρος.

«Είχαμε πληροφορίες ότι θα έρθουν εδώ, πήραμε τα μέτρα μας, είχαμε έρθει από τις 15:00 και κλειδώσαμε το Συγκρότημα παντού. Γύρω στις 20:00 ήρθαν δύο αστυνομικοί με μοτοσικλέτες και με ρώτησαν εάν είναι ασφαλισμένο το συγκρότημα. Τους είπα ναι και έφυγαν. Εν τω μεταξύ ο όχλος ήταν πάνω στο round about και ερχόταν προς εμάς. Τελικά μπήκανε, σπρώξανε τις πόρτες που ήταν ασφαλισμένες με αλυσίδες, έσπασαν τα μπετόν και μπήκαν μέσα» είπε αρχικά ο κ. Σκούρος.

«Το πρώτο που χτύπησαν ήταν την πύλη εδώ. Έριξαν την πρώτη φωτοβολίδα μέσα, πήρε φωτιά η Πύλη. Έκλεισα τον γενικό διακόπτη για να μην προχωρήσει το κακό. Μου έκλεισαν την πόρτα από πίσω και δεν με άφηναν να βγω έξω. Τους λέω "ρε παιδιά θα πεθάνω" και μου απάντησαν "να πεθάνετε όλοι, και εσύ και ο Τσουρούλης. Είσαστε φασίστες"».

«Ήταν όλοι με πέτρες, με τούβλα, δεν μπορείς να φανταστείς τι κρατούσαν πάνω τους. Ήταν όλοι με κουκούλες» κατέληξε ο κ. Σκούρος

Η επίθεση έγινε, μάλιστα, την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η μετάδοση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων.

zhmies-sigma-2.jpg
Από τη μανία των αγνώστων καταστράφηκαν πολλά οχήματα εργαζομένωνSigma Live

Τη στιγμή της επίθεσης περιέγραψε και ο αρχισυντάκτης του δελτίου, Κυριάκος Πενηνταέξ.

Όπως ανέφερε, δεν θα ξεχάσει την στιγμή που εισέβαλαν στο χώρο υποδοχής του ΔΙΑ με την γραμματέα που βρισκόταν εκείνη την ώρα στο σημείο, να είναι «κοκκαλωμένη» στο πάτωμα μέσα σε γυαλιά και αίματα, ενώ από πάνω της βρίσκονταν τρεις ανεγκέφαλοι να σπάνε γυαλιά και να πετάνε πέτρες.

«Τους φώναζα έχει γυναίκα εδώ, θα την σκοτώσετε και να μην συγκινούνται και να συνεχίζουν», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Είχε προηγηθεί διαμαρτυρία για τα μέτρα κατά της πανδημίας έξω από το Προεδρικό Μέγαρο. Σύμφωνα με την ιστοσελίδα Phile News ομάδες διαδηλωτών που βρέθηκαν στο σημείο, άναψαν φωτιά στην κεντρική πύλη του Προεδρικού, ενώ πετούσαν μπουκάλια και πέτρες εναντίον των αστυνομικών που βρίσκονταν εκεί για να τους αποτρέψουν.

zhmies-sigma-3.jpg
Καταστροφές στο συγκρότημα ΔΙΑΣSigma Live

«Η επίθεση που δέχτηκε το Σίγμα, συνιστά πλήγμα κατά της δημοκρατίας και κατά της νομιμότητας το οποίο δεν γίνεται ανεκτό. Το κράτος θα απαντήσει αυστηρά σε όσους αγνοούν τους νόμους. Η υγεία, η ασφάλεια των πολιτών και η δημοκρατία μας δεν θα αφεθεί στα χέρια ανεύθυνων πολιτών», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter ο Νίκος Αναστασιάδης.

Όπως αναφέρουν τα ΜΜΕ της Κύπρου μέχρι αυτή την ώρα έχουν γίνει τουλάχιστον δύο συλλήψεις.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος: Πώς ξεκίνησε ο άγριος καυγάς που οδήγησε στη δολοφονία - Τι φοβόταν η Γαρυφαλλιά