ΚΥΠΡΟΣ

Ανακοινώσεις Ερντογάν - Τατάρ: Ανοίγουν το 3,5% της Αμμοχώστου

Ερντογάν-Τατάρ
Ερντογάν-Τατάρ
Φιλελεύθερος

Εν μέσω απειλών προς την ελληνοκυπριακή πλευρά ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο Ερσίν Τατάρ ανακοίνωσαν πως ανοίγει η Αμμόχωστος στο 3,5%.

Νέες προκλητικές δηλώσεις από τον ηγέτη του ψευδοκράτους Ερσίν Τατάρ και τον πρόεδρο της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν οι οποίοι ανακοίνωσαν πως θα ανοίξει το 3,5% της Αμμόχωστου. H περιοχή θα χαρακτηριστεί αποστρατιωτικοποιημένη και θα επιστραφούν οι περιουσίες στους ιδιοκτήτες τους μέσω της Επιτροπής που έχουν συστήσει.

Ο Ερσίν Τατάρ διευκρίνισε ότι ακολουθεί η άρση του στρατιωτικού καθεστώτος ενός τμήματος της πόλης, με την τροποποίηση του οποίου ανοίγει ο δρόμος για την ενεργή εμπλοκή της «Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας» στο εγχείρημα.

Ο «Σουλτάνος», όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, επιτέθηκε στην ελληνοκυπριακή πλευρά και την Ευρωπαική Ένωση, λέγοντας ότι «εμείς δεν θα πάρουμε τις συμβουλές τους... Θα κάνουμε αυτό που πρέπει» και επανέλαβε τη θεωρία του για «δυο κράτη στην Κύπρο».

«Μια νέα διαπραγματευτική διαδικασία στο Κυπριακό μπορεί μόνο να αρχίσει ανάμεσα σε δύο κράτη», δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος από τα Κατεχόμενα. «Δεν έχουμε άλλα 50 χρόνια για να σπαταλήσουμε για την Κύπρο», πρόσθεσε στην εμπρηστική ομιλία του και τόνισε πως οι τουρκικές προτάσεις για ειρηνική επίλυση του προβλήματος παραμένουν στο τραπέζι.

Ερντογάν για νέα διχοτόμηση της Κύπρου: Δεν υπάρχει «βορράς-νότος», υπάρχει «τουρκοκυπριακό κράτος»

Νωρίτερα ο Τούρκος Πρόεδρος κινηθηκε στη λογική του «Αττίλα», ανήμερα της «μαύρης επετείου» για την Κύπρο, καθώς δεν δίστασε από τα Κατεχόμενα να φέρει στο προσκήνιο τη διχοτόμηση της Κύπρου.

«Πλέον δεν θέλουμε να λέμε «Βορράς – Νότος», πλέον λέμε ‘Τουρκοκυπριακό’ (κράτος). Έτσι πλέον το βλέπουμε κι έτσι θα συνεχίσουμε από εδώ και στο εξής», είπε ο Ερντογάν σε δηλώσεις του μετά την πρωινή προσευχή σε τζαμί της κατεχόμενης Λευκωσίας με αφορμή την έναρξη του μπαϊραμιού (Γιορτή Θυσιών), όπως μετέδωσε η ιστοσελίδα Sigma Live.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν παράλληλα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο μίας αναγνώρισης του ψευδοκράτους από το Αζερμπαϊτζάν.

«Δεν υπάρχει κανένας δισταγμός επ’ αυτού. Το συζητάμε συνεχώς με τον αδερφό μου Ιλχάμ Αλίγεφ (σ.σ. πρόεδρος Αζερμπαϊτζάν)», ανέφερε, ενώ προανήγγειλε μία σειρά εγκαινίων σήμερα στα Κατεχόμενα. Παράλληλα, ο τουρκύπριος ηγέτης Ερσίν Τατάρ, επανέλαβε ότι «Τουρκία-Αζερμπαϊτζάν-ΤΔΒΚ συνιστούν ένα έθνος, τρία κράτη».

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Χουλιάρας στο Newsbomb.gr για σεισμό στη Θήβα: Μπορεί να είναι προάγγελος μεγαλύτερης δόνησης