ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στρατιωτική παρέλαση για την 61η επέτειο ανακήρυξης Κυπριακής Δημοκρατίας (vid)

Κύπρος: Στρατιωτική παρέλαση για την 61η επέτειο ανακήρυξης Κυπριακής Δημοκρατίας (vid)
Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Με στρατιωτική παρέλαση τιμάται σήμερα η 61η επέτειος της ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Η παρέλαση ξεκίνησε στις 11 π.μ επί της λεωφόρου Ιωσήφ Χ’’ Ιωσήφ και θα συμμετάσχουν μηχανοκίνητα και πεζοπόρα τμήματα καθώς και πτητικά μέσα της Εθνικής Φρουράς.

Πριν από την έναρξη της παρέλασης, έγινε επίσημη υποδοχή του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Νίκου Αναστασιάδη και στη συνέχεια η έπαρση σημαίας, η ανάκρουση του Εθνικού Ύμνου και η ρίψη 21 χαιρετιστήριων κανονιοβολισμών.

Το χαιρετισμό της παρέλασης θα δεχθούν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πλαισιωμένος από τον Υπουργό Άμυνας κ. Πετρίδη και τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Η Ελληνική Κυβέρνηση εκπροσωπείται από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Νίκο Παναγιωτόπουλο ο οποίος συνοδεύεται από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας Στρατηγό Κωνσταντίνο Φλώρο. Τη στρατιωτική παρέλαση παρακολουθούν επίσης πρέσβεις και Aκόλουθοι Άμυνας ξένων χωρών.
Στη φετινή στρατιωτική παρέλαση επιτρέπεται η παρουσία κοινού, σύμφωνα με σχετικές οδηγίες του Υπουργείου Υγείας. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι η κατοχή safe pass και η χρήση προστατευτικής μάσκας. Σημειώνεται ότι κατά τη διάρκεια της παρέλασης θα διενεργούνται δειγματοληπτικοί έλεγχοι.

Νωρίτερα ο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στα Φυλακισμένα Μνήματα, στο Μνημείο των Αντιστασιακών και στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου.

Μετά την παρέλαση, θα παραθέσει μαζί με την σύζυγο του, δεξίωση για το Διπλωματικό Σώμα.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Πώς έγινε το τροχαίο-σοκ στον Κηφισό: Το αυτοκίνητο... απογειώθηκε και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα

Ζωή Παπαδοπούλου: Δύσκολες ώρες για την τραγουδίστρια - Προχώρησε σε αναγκαστική διακοπή κύησης

Μεγάλη αναταραχή, υπέροχη κατάσταση: Φρεγάτες, Rafale και βάσεις