ΚΥΠΡΟΣ

Τουρκοκυπριακές κινήσεις «διεθνούς αναγνώρισης» του ψευδοκράτους

Τουρκοκυπριακές κινήσεις «διεθνούς αναγνώρισης» του ψευδοκράτους

Εντείνονται οι προσπάθειες του ψευδοκράτους για μονομερή αναγνώριση, καθώς οι Τουρκοκύπριοι ζήτησαν μόνιμη αντιπροσωπεία στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης.

Στον Οργανισμό Ισλαμικής Διάσκεψης (ΟΙΔ), που εδρεύει στη Τζέντα της Σαουδικής Αραβίας και έχει 57 χώρες-μέλη, το τουρκοκυπριακό ψευδοκράτος διατηρεί το καθεστώς του παρατηρητή.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΙΔ, ο Τούρκος Εκμελεντίν Ιχσάνογλου, δήλωσε πως «ο Οργανισμός Ισλαμικής Διάσκεψης βλέπει ευνοϊκά το αίτημα αυτό και βρίσκεται σε επαφή με τη φιλοξενούσα χώρα για να το εξετάσει και να το υλοποιήσει», μετά από συνομιλία που είχε με τον ηγέτη των Τουρκοκύπριων, Ντερβίς Ερόγλου.

Ο Έρογλου δήλωσε από την πλευρά του ότι «ήρθε ο καιρός να αναγνωρίσει η διεθνής κοινότητα την Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου και να αναθεωρήσει τις αποφάσεις του ΟΗΕ που την εμποδίζουν. Εάν οι ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις (με την Κυπριακή Δημοκρατία) αποτύχουν, παρά τις προσπάθειες τις δικές μας και του ΟΗΕ, δεν θα υπάρχει άλλη επιλογή από την αναγνώριση της Τουρκικής Δημοκρατίας της Βόρειας Κύπρου», κατέληξε.