ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν ήρθε κανένα email για υπόθεση βιασμών

Κύπρος - Υπ. Δικαιοσύνης: Δεν ήρθε κανένα email για υπόθεση βιασμών
«Καλώ οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα να τις δώσει στην Αστυνομία" αναφέρει η υπουργός Δικαιοσύνης της Κύπρου

Την πεποίθηση ότι η Αστυνομία Κύπρου θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος όσον αφορά ισχυρισμούς ότι Κύπριοι είναι αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης, εξέφρασε η Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως της Κύπρου Στέφη Δράκου.

Απαντώντας σε ερώτηση για ισχυρισμούς ακτιβιστή για συγκάλυψη του όλου θέματος, μετά από την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Αστυνομίας Κύπρου και των Υπηρεσιών Κοινωνικής Ευημερίας για τον χειρισμό και προστασία πιθανών και αναγνωρισμένων θυμάτων της εμπορίας προσώπων, η κ. Δράκου είπε «η Αστυνομία, όπως έχω επανειλημμένως δηλώσει, χειρίζεται προς τη σωστή κατεύθυνση το όλο θέμα». Για να γίνει διερεύνηση, θα πρέπει να υπάρξουν πληροφορίες, πρόσθεσε.

«Δυστυχώς, μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει πληροφορίες, είτε από τον (σ.σ ακτιβιστή από την Ελλάδα, που ανέφερε ότι υπάρχουν και Κύπριοι αναμεμειγμένοι σε κύκλωμα βιασμών και σεξουαλικής εκμετάλλευσης μετά από υπόθεση βιασμού 24χρονης στη Θεσσαλονίκη) κ. Γκιώνη ή οποιονδήποτε άλλο», είπε η Υπουργός.

«Καλώ οποιονδήποτε έχει πληροφορίες σχετικά με το θέμα να τις δώσει στην Αστυνομία η οποία δεν έχω καμία αμφιβολία ότι θα προχωρήσει τάχιστα στη διερεύνηση του θέματος και θα κινηθεί και θα χειριστεί το θέμα όπως πρέπει», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με πληροφόρηση που είχε η ίδια από τον Αρχηγό της Αστυνομίας, είπε, «είναι ότι μέχρι στιγμής δεν έχουμε πάρει το email, που υποσχέθηκε ο κ. Γκιώνης και οι πληροφορίες από την Ελλάδα είναι ότι μέχρι στιγμής δεν εμπλέκεται η Κύπρος στο όλο θέμα».

ΠΗΓΗ ΚΥΠΕ

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Κλειστή η εθνική οδός μέχρι τα διόδια της Τραγάνας

Καιρός - Λαγουβάρδος στο Newsbomb.gr: Θα χιονίζει συνεχόμενα μέχρι και αύριο το πρωί

Κακοκαιρία «Ελπίδα»: Μήνυμα έκτακτης ανάγκης από το 112 για την Αττική