ΚΥΠΡΟΣ

Εγκέφαλος κυκλώματος πειρατείας που συνελήφθη στην Κύπρο δικάστηκε στις ΗΠΑ

Εγκέφαλος κυκλώματος πειρατείας που συνελήφθη στην Κύπρο δικάστηκε στις ΗΠΑ
Επιβολή ποινής φυλάκισης 22 μηνών

Βρετανός καταδικάστηκε σε φυλάκιση 22 μηνών μετά την παραδοχή του για συμμετοχή σε ένα παγκόσμιο κύκλωμα πειρατείας που διένειμε ακυκλοφόρητες ταινίες και τηλεοπτικές εκπομπές στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Reuters, πρόκειται για τον 52χρονο George Bridi, ο οποίος βρισκόταν ήδη στην φυλακή μετά την σύλληψή του στην Κύπρο όταν δούλευε για τη Sparks Group, εταιρεία η οποία διένεμε το υλικό παράνομα στο διαδίκτυο.

Ο 52χρονος ομολόγησε ενοχή τον Νοέμβριο στην κατηγορία συνωμοσίας για παραβίαση πνευματικών δικαιωμάτων.

«Η παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων στις ΗΠΑ είναι ένα μεγάλο πρόβλημα για την οικονομία μας», δήλωσε ο περιφερειακός δικαστής των ΗΠΑ, Richard Berman. «Είναι διπλά ανησυχητικό το γεγονός ότι μπορεί να διεξαχθεί και εκτός των ΗΠΑ».

Ο δικαστής του Μανχάταν είπε ότι ο Bridi έπαιξε «σημαντικό εποπτικό ρόλο» στο κύκλωμα πειρατείας. Εκτός από την επιβολή της ποινής φυλάκισης 22 μηνών, ο δικαστής διέταξε τον κατηγορούμενο να πληρώσει 120.000 δολάρια ως αποζημίωση.

Η Sparks φέρεται να κόστισε στα στούντιο δεκάδες εκατομμύρια δολάρια για σχεδόν μια δεκαετία με την διαρροή ταινιών και τηλεοπτικών εκπομπών πριν από τις προγραμματισμένες ημερομηνίες κυκλοφορίας τους.

Πριν καταδικαστεί, ο 52χρονος είπε ότι είχε ακολουθήσει «λάθος δρόμο» και ότι οι ενέργειές του έπληξαν τα στούντιο και τους υπαλλήλους.

«Είμαι βαθιά μετανιωμένος», είπε ο Bridi. «Λυπάμαι πραγματικά για αυτό που έκανα».

Ο κατηγορούμενος γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Γκάνα και το 2012 μετακόμισε στην Αγγλία. Συνελήφθη τον Αύγουστο του 2020 στην Κύπρο και εκδόθηκε ένα χρόνο αργότερα.

ΠΗΓΗ: sigmalive.com

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.