ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών στη Νεκρή Ζώνη (vid)

Κύπρος: Τι κρύβεται πίσω από την υπόθεση εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών στη Νεκρή Ζώνη (vid)
ALPHA CYPRUS

Το "κουβάρι" της πρωτοφανούς υπόθεσης εξαφάνισης των δίδυμων κοριτσιών από το Πακιστάν τα ξημερώματα της Τρίτης στη Νεκρή Ζώνη της Αθηένου, ξετυλίγουν σιγά-σιγά οι ανακριτές της Αστυνομίας.

Ρόλο "κλειδί" στην εξιχνίαση φαίνεται ότι διαδραματίζει η γυναίκα από τη Νιγηρία, η οποία μετέφερε το ένα από τα δύο τρίχρονα κοριτσάκια στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας "Πουρνάρα" στην Κοκκινοτριμιθιά.

Το άλλο παιδί, εντοπίστηκε να περιφέρεται μόνο του στον παλιό δρόμο Πυροϊου-Λάρνακας και παραλήφθηκε από Κυανόκρανους.

"Κλειδί" η κατάθεση της Νιγηριανής

Η γυναίκα που μετέφερε το κοριτσάκι στο "Πουρνάρα" ανέφερε στην Αστυνομία ότι τα κοριτσάκια βρίσκονταν μαζί με τους γονείς και το αδελφάκι τους, κατά την προσπάθεια που κατέβαλαν για να περάσουν από τις κατεχόμενες στις ελεύθερες περιοχές. Κατά τη διαδικασία, έγιναν αντιληπτοί από άντρες του κατοχικού καθεστώτος και επικράτησε πανικός.

Η ίδια μαζί με τον σύζυγο της και κάποιους άλλους μετανάστες κατάφεραν να περάσουν το συρματόπλεγμα. Διαπίστωσε ότι το κοριτσάκι ήταν μόνο του και γι' αυτό το πήρε μαζί της, προκειμένου να το διαφυλάξει.

Όπως ανέφερε η ίδια, στην περιοχή τους ανέμενε όχημα στο οποίο επέβαιναν οδηγός και συνοδηγός, οι οποίοι κατόπιν χρηματικής αμοιβής τους επιβίβασαν στο αυτοκίνητο.

Οι μετανάστες μεταφέρθηκαν γύρω στις τέσσερις και τέταρτο το απόγευμα της Τρίτης στο Κέντρο Προσωρινής Φιλοξενίας Μεταναστών "Πουρνάρα" και αμέσως η γυναίκα προσέγγισε επί καθήκοντι αστυνομικό, στον οποίο εξιστόρισε τα γεγονότα και ανέφερε ότι το παιδί δεν είναι δικό της.

Με τη σειρά του ο αστυνομικός ενημέρωσε σχετικά, αφού στην περιοχή της Αθηένου ήταν ήδη σε εξέλιξη η γιγαντιαία επιχείρηση Αστυνομίας, Κυανόκρανων και κατοίκων για τον εντοπισμό του αγνοούμενου παιδιού.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr