ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Θρίλερ με τον θάνατο 33χρονης - Αναμένονται αποτελέσματα ιστοπαθολογικών εξετάσεων

Κύπρος: Θρίλερ με τον θάνατο 33χρονης - Αναμένονται αποτελέσματα ιστοπαθολογικών εξετάσεων
Η 33χρονη Φιλιώ ήταν από την Ελλάδα και είχε μετακομίσει πριν από λίγους μήνες με την οικογένειά της στην Κύπρο
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η νεκροτομή διενεργήθηκε από την ιατροδικαστή Αγγελική Παπέττα στην παρουσία του ιατροδικαστή Πανίκκου Σταυριανού, που εκπροσωπεί την οικογένεια της άτυχης μητέρας. Σύμφωνα με πληροφορίες του AlphaNews.Live τα ευρήματα αναμένεται να τύχουν περαιτέρω εξειδικευμένων ιστοπαθολογικών εξετάσεων για να διαφανούν τα αίτια θανάτου της άτυχης μητέρας.

Τα δείγματα θα αναλυθούν επιστημονικά και τοξικολογικά από τον Κύπριο ιατροδικαστή Αντρέα Μαρνερίδη ο οποίος μετακαλέστηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο όπου υπηρετεί.

Η Αστυνομία διερευνά ήδη υπόθεση αιφνίδιου θανάτου και την καταγγελία του χαροκαμένου συζύγου για ενδεχόμενη ιατρική αμέλεια. Οι συγγενείς της άτυχης 33χρονης ζήτησαν την άμεση διερεύνηση της υπόθεσης, απόδοση ευθυνών για τον θάνατο της αγαπημένης τους, παραίτηση όσων εμπλέκονται και δικαίωση της μνήμης της άτυχης μητέρας.

Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου ανέφερε ότι οι ανακριτές άρχισαν ήδη τη λήψη καταθέσεων και τη συλλογή μαρτυριών και τεκμηρίων, από άτομα που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση.

"Έχουμε προχωρήσει με αίτημα στον Θανατικό Ανακριτή Λάρνακας για δεύτερη μεταθανάτια εξέταση. Λαμβάνουμε όλες τις καταθέσεις και έχει ήδη παραληφθεί ο ιατρικός φάκελος της 33χρονης που θα χρησιμοποιηθεί για διερεύνηση της υπόθεσης αυτής."

Την ίδια ώρα, οι Αρχές έχουν ζητήσει τη συνδρομή του Οργανισμού Ασφάλισης Υγείας στις έρευνες με τον διορισμό ιατρικού λειτουργού που θα βοηθήσει τις αστυνομικές έρευνες.

"Από χθες με επιστολή ζητήσαμε από τον ΟΑΥ τον ορισμό ιατρικού λειτουργού που θα βοηθήσει το έργο της Αστυνομίας με την πραγματογνωμοσύνη του, για να διερευνήσουμε την υπόθεση σωστά και χωρίς προβλήματα."

Το ιστορικό

Η κοπέλα φέρεται να μεταφέρθηκε δύο φορές στο ΤΑΕΠ Λάρνακας, με τη δεύτερη, που ήταν και η μέρα που έχασε τη ζωή της, να αναγκάζεται, σύμφωνα με την καταγγελία, να περιμένει για περισσότερες από δύο ώρες έξω από το νοσοκομείο, προκειμένου να εξεταστεί.

Ο σύζυγος της 33χρονης, που ήταν μητέρα δύο παιδιών 3 και 6 χρονών, έδωσε τη Δευτέρα κατάθεση στην Αστυνομία.

Σύμφωνα με τη δικηγόρο της οικογένειας, Ανδριάνα Κλαΐδη, η οποία μίλησε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ», η κοπέλα είχε ιστορικό θρομβοφιλίας και είχε εμβολιαστεί κατά της COVID-19, περίπου είκοσι ημέρες πριν τον θάνατό της.

«Πριν τον εμβολιασμό της, είχε αναφέρει το ιατρικό ιστορικό της.

Μετά από λίγες ημέρες, μαύρισε το δάκτυλό της και πήγε στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Στη συνέχεια, παρουσίασε συμπτώματα κορονοϊού, πήγε σε έναν ιδιώτη γιατρό της περιοχής, ο οποίος της είπε ότι ενδεχομένως να έχει κορονοϊό και της ζήτησε να είναι σε επαφή».

Η κοπέλα, συνέχισε να μην νιώθει καλά και η κατάσταση της επιδεινώθηκε την περασμένη Τρίτη. Ο σύζυγός της, όπως ανέφερε η κ. Κλαΐδη «έβαλε τα μωρά του στο αυτοκίνητο και τη μετέφερε στις 8 το πρωί στο Νοσοκομείο Λάρνακας. Τους ενημέρωσε στο ΤΑΕΠ για την κατάστασή της, τους είπε ότι υποφέρει από πόνους στο σώμα και την άφησαν έξω από το νοσοκομείο για δυόμισι ώρες. Μετά του έδωσαν αναπηρικό καροτσάκι, άφησε τα μωρά του στο αυτοκίνητο και τη μετέφερε ο ίδιος, από άλλη είσοδο του νοσοκομείου. Της έκαναν εξετάσεις, του ανέφεραν ότι το MRI έδειξε θρομβώσεις στην κοιλιακή χώρα και ότι έπρεπε να την πάρουν στη ΜΕΘ για να τη διασωληνώσουν. Μετά τον κάλεσαν να τη δει επειδή δεν ήταν καλά και το απόγευμα του ανακοίνωσαν ότι πέθανε».

Σημειώνεται ότι η 33χρονη Φιλιώ, καταγόταν από την Ελλάδα και είχε μετακομίσει πριν από λίγους μήνες με την οικογένειά της στην Κύπρο, επειδή ο σύζυγός της βρήκε δουλειά.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr