ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Απευθείας πτήσεις με την Τζέντα προ των πυλών

Κύπρος: Απευθείας πτήσεις με την Τζέντα προ των πυλών
Aυτό που απομένει είναι να επιλεχθεί ο αερομεταφορέας που θα εκτελεί τις πτήσεις μεταξύ Τζέντας και Κύπρου
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Η Κύπρος εξετάζει την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, δίνοντας έτσι την ευκαιρία στους πολίτες να κάνουν μικρές αποδράσεις σε έναν νέο προορισμό

Μπορεί η Τζέντα να απέχει αεροπορικώς μόλις 90 λεπτά από την Κύπρο, ωστόσο, ο υφυπουργός Τουρισμού Σάββας Περδίος έκανε τουλάχιστον τριπλάσιες ώρες για να προσεγγίσει τα δυτικά παράλια της Σαουδικής Αραβίας και χρειάστηκε να ταξιδέψει μέσω άλλης χώρας για να βρεθεί εκεί.

Από φέτος, ωστόσο, αναμένεται, εξαιτίας και των θετικών μηνυμάτων που υπήρξαν από τις επαφές του κ. Περδίου στην Τζέντα, το ταξίδι από την Κύπρο προς την αραβική πόλη να μην χρειάζεται ενδιάμεσους προορισμούς και να διαρκεί όσο χρειάζεται ένα αεροπλάνο για να συνδέσει τους δύο προορισμούς.

«Είμαστε πιο κοντά από κάθε άλλη φορά για απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία», δήλωσε στον «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟ» από την Τζέντα ο υφυπουργός Τουρισμού, αναφέροντας πως στόχος είναι αυτό να γίνει από φέτος και εξέφρασε την ελπίδα εντός των επόμενων εβδομάδων «να μπορέσουμε να έχουμε νεότερα».

Η αισιοδοξία του κ. Περδίου πηγάζει από τις επαφές που είχε ο ίδιος στην Τζέντα με ανώτερους αξιωματούχους οργανωτών ταξιδίων, της Πολιτικής Αεροπορίας, του Εμπορικού Επιμελητηρίου της πόλης, αλλά και με αεροπορικές εταιρείες.

Από τη συνομιλία του κ. Περδίου με τον «Φ» προκύπτει πως αυτό που απομένει είναι να επιλεχθεί ο αερομεταφορέας που θα εκτελεί τις πτήσεις μεταξύ Τζέντας και Κύπρου, ο οποίος θα επιλέξει και τον αριθμό των πτήσεων που θα διεξάγει εβδομαδιαίως.

Όπως, πάντως, ανέφερε ο κ. Περδίος το σίγουρο είναι ότι οι πτήσεις θα είναι τουλάχιστον δύο αφού δεν είναι εφικτό να ανοίξουν νέες αγορές και νέα δρομολόγια με μικρότερο αριθμό πτήσεων.

Ο υφυπουργός στις δηλώσεις του στον «Φ» αναφέρθηκε και στο μομέντουμ που έχει δημιουργηθεί για την απευθείας αεροπορική σύνδεση με τη Σαουδική Αραβία, σημειώνοντας πως είναι ένα εγχείρημα το οποίο προσπαθεί το Υφυπουργείο Τουρισμού εδώ και τρία χρόνια και το οποίο δυσκόλεψε η πανδημία.

Είπε ακόμα πως δεν είναι τυχαίο που αντί Ριάντ η αποστολή του Υφυπουργείου Τουρισμού έφτασε στην Τζέντα, που αποτελεί, όπως είπε, τη δεύτερη σε σημασία πόλη της Σ.Α., επειδή «νιώθουμε ότι είναι περισσότερες οι πιθανότητες η πτήση να μπει από εδώ, διότι είναι μόνο 90 λεπτά από την Κύπρο».

Εξήγησε ακόμα πως η ζήτηση για απευθείας πτήση με την Κύπρο είναι μεγαλύτερη από την Τζέντα, που αποτελεί και η ίδια τουριστική πόλη και προορισμό και που λόγω της εγγύτητας της με τη χώρα μας προσφέρεται για short breaks, δηλαδή για ταξίδια ολιγοήμερων διακοπών, για σύντομες αποδράσεις τα Σαββατοκύριακα, για μικρά συνέδρια για λίγες μέρες, αλλά και για αξιοποίηση του τομέα της κρουαζιέρας.

Ο κ. Περδίος ανέφερε ακόμα πως λόγω της εγγύτητας της Τζέντας με την Κύπρο, αλλά και του γεγονότος ότι και η ίδια είναι τουριστικός προορισμός θα υπάρξει ενδιαφέρον για το συγκεκριμένο δρομολόγιο και από τους κατοίκους της Κύπρου.

Είπε ακόμα πως ο πληθυσμός της Τζέντας αγγίζει τα 3,5 εκατ. περίπου και πως είναι πιο ψηλής εισοδηματικής στάθμης σε σχέση με τους κατοίκους του Ριάντ.

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr.