ΚΥΠΡΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Aπομακρύνονται περίπου 20 Κύπριοι από την χώρα (vid)

Πόλεμος στην Ουκρανία: Aπομακρύνονται περίπου 20 Κύπριοι από την χώρα (vid)
Οι Κύπριοι της Ουκρανίας σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας θα μεταφερθούν οδικώς στο πλησιέστερο ευρωπαϊκό έδαφος
AP Images

Πόλεμος στην Ουκρανία: Περίπου 20 Κύπριοι που βρίσκονται σε ουκρανικό έδαφος επικοινώνησαν με την Πρεσβεία και γίνεται προσπάθεια για απομάκρυνσή τους.

Μιλώντας στον Alpha Κύπρου, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Υπουργείου Εξωτερικών Δημήτρης Δημητρίου επεσήμανε ότι το Υπουργείο Εξωτερικών από χθες το πρωί ενεργοποίησε το Κέντρο Διαχείρισης Κρίσεων.

Μέχρι στιγμής υπάρχουν πληροφορίες για περίπου 20 Κύπριους που βρίσκονται στην Ουκρανία οι οποίοι είναι σε επαφή με την Πρεσβεία της Κύπρου στη χώρα.

"Είμαστε ανά πάσα στιγμή να διασφαλίσουμε τη μετακίνησή τους από τη χώρα με ασφάλεια"

Ερωτηθείς για τον τρόπο με τον οποίο θα απομακρυνθούν από την περιοχή καθώς είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες, αποκλείοντας τα αεροδρόμια, ο κ. Δημητρίου είπε ότι σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας θα μεταφερθούν οδικώς στο πλησιέστερο ευρωπαϊκό έδαφος.

"Έχουμε προβεί σε διευθετήσεις σε συνεργασία με την Πρεσβεία της Ελλάδας στο Κίεβο και οι πολίτες που το επιθυμούν θα μπορούν να εγκαταλείψουν τη χώρα, να μεταβούν σε πλησιέστερο ευρωπαϊκό έδαφος δια της χερσαίας οδού."

Μιλώντας στην εκπομπή Alpha Καλημέρα ο Εκπρόσωπος Τύπου Αστυνομίας Χρίστος Ανδρέου είπε ότι η Αστυνομία λαμβάνει προληπτικά δρακόντεια μέτρα ασφαλείας σε διάφορους στόχους και Πρεσβείες τόσο στη Λευκωσία όσο σε παγκύπρια βάση.

Εξήγησε ότι δεν υπάρχουν πληροφορίες μέχρι στιγμής για οποιονδήποτε κίνδυνο.

"Λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα τόσο στα αεροδρόμια μας, αλλά έχουν δοθεί οδηγίες στη Λιμενική και Ναυτική Αστυνομία για αυξημένη επαγρύπνυση και για τις περιπολίες που γίνονται στη θάλασσα".

Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr