ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ξηλώθηκε κύκλωμα αναστολών-απαλλαγών από το στρατό έναντι αμοιβής (vid)

Κύπρος: Ξηλώθηκε κύκλωμα αναστολών-απαλλαγών από το στρατό έναντι αμοιβής
Το κύκλωμα υποσχόταν την απαλλαγή ή την αναστολή έναντι αμοιβής που άγγιζε τις 14.000 ευρώ
ALPHA CYPRUS

Κύκλωμα που υποσχόταν σε γονείς στρατεύσιμων αθλητών ότι θα τους απαλλάξει από τη στρατιωτική τους θητεία για να συνεχίσουν την καριέρα τους στον αθλητισμό ξηλώθηκε αφού έσπασε η σιωπή τους έναντι της κοροϊδίας.

Η Αστυνομία έχει προχωρήσει στη σύλληψη συνταξιούχου στρατιωτικού γιατρού ο οποίος σήμερα ήταν ενταγμένος στο ΓεΣΥ ως ειδικός γιατρός, ενώ άλλος ύποπτος φέρεται να έκανε τον μεσάζοντα για ρουσφέτια σε υποθέσεις του παρελθόντος. Ο γιατρός συνελήφθη στις 20 του μήνα και το δικαστήριο εξέδωσε διάταγμα εξαήμερης προσωποκράτησης του.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο τύπου του Υπουργείου Άμυνας, το κύκλωμα υποσχόταν την απαλλαγή ή την αναστολή έναντι αμοιβής που άγγιζε τις 14.000 ευρώ. Όταν το θέμα υπέπεσε στην αντίληψη του Υπουργείου μετά από παράπονα δύο οικογενειών, το Υπουργείο τους παρακίνησε να προβούν σε καταγγελία στην Αστυνομία ώστε να γίνει η απαραίτητη διερεύνηση.

«Κάποιοι πήγαιναν και έδιναν κάποια λεφτά σε αυτό τον κύριο για να εξασφαλίσουν την αναστολή για λόγους υγείας των παιδιών τους. Πρόκειται για αθλητές σε ψηλό επίπεδο σε μεγάλες ομάδες και ήθελαν να συνεχίσουν την καριέρα τους στον αθλητισμό και να αποφύγουν τη στρατιωτική τους θητεία», είπε ο Χρίστος Πιερή επισημαίνοντας πως πρόκειται για παλιές υποθέσεις. Το θέμα διευθετήθηκε πλέον μετά τη συμφωνία της Εθνικής Φρουράς και του ΚΟΑ το 2019 η οποία προνοεί πως δεν μπορούν οι αθλητές να εξασφαλίσουν χαρτί υγείας εάν προηγουμένως για λόγους υγείας είχαν απαλλαγεί από τον στρατό.

Στην όλη υπόθεση περίεργο ρόλο φέρεται να εκτελούσε άλλος ένας ύποπτος που παρουσιαζόταν ως παράγοντας του Υπουργείου και δεν ήταν εργαζόμενος στο ΥΠΑΜ. Έκανε απλά όπως είπε κάποιες μεταφορές φακέλων και εξυπηρετήσεις, μη αποκλείοντας τα ρουσφέτια.

Στο επίκεντρο των ερευνών της Αστυνομίας είναι και αναφορές για άλλες οικογένειες που ενδεχομένως να έπεσαν θύματα.

Ακολουθήστε το Newsbomb.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο Newsbomb.gr

Ροή Ειδήσεων