ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Στην 5η θέση παγκοσμίως για οπλοκατοχή

Κύπρος: Στην 5η θέση παγκοσμίως για οπλοκατοχή
Τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων
cyprustimes

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Για ανάγκη αλλαγής της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στην Κύπρο, κάνει λόγο το Κόμμα για τα ζώα – Πίνακας με στοιχεία 

Για ανάγκη για αλλαγή της νομοθεσίας για την οπλοκατοχή στην Κύπρο, κάνει λόγο το Κόμμα για τα Ζώα, με ανακοίνωση στην οποία εκφράζει τις ανησυχίες του, με αφορμή την πρόσφατη επίθεση σε δημοτικό σχολείο στις ΗΠΑ και τη δολοφονία μαθητών από οπλοφόρο νεαρό.

Στην ανακοίνωση αναφέρει ότι έχει ζητήσει να αλλάξει η νομοθεσία που ρυθμίζει την οπλοκατοχή από πολίτες, η οποία, όπως επισημαίνει το Κόμμα για τα Ζώα «δίνει το δικαίωμα να κατέχουν όπλα οι πολίτες και μάλιστα μέχρι και 10 τον αριθμό, εφ’ όρου ζωής».

Το Κόμμα για τα Ζώα παραπέμπει σε μελέτη που δημοσίευσε το BBC, αναφέροντας ότι η Κύπρος βρίσκεται ανάμεσα στις 10 πρώτες χώρες, όσον αφορά στην κατοχή όπλων από πολίτες, κατ’ αναλογία πληθυσμού. Παραπέμπει, επίσης, σε δηλώσεις του εκπρόσωπου της αστυνομίας, λέγοντας «ότι τα τελευταία 10 χρόνια έχουν διαπραχθεί 18 φόνοι, ανθρωποκτονίες και παιδοκτονίες με την χρήση κυνηγετικών όπλων», ενώ υπενθυμίζει και τις θανατώσεις ζώων με τη χρήση όπλων.

«Μας ανησυχεί ο μεγάλος αριθμός κατόχων όπλων (169.989 κυνηγετικά, χωρίς να ληφθούν υπόψιν τα όπλα των εφέδρων) αλλά το πιο ανησυχητικό είναι ότι ουδείς γνωρίζει πόσα άγραφα όπλα υπάρχουν (σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας)» καταλήγει στην ανακοίνωσή του το Κόμμα για τα Ζώα.