ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ετοιμάζεται το πόρισμα για τον θάνατο της Νάταλυ

Κύπρος: Ετοιμάζεται το πόρισμα για τον θάνατο της Νάταλυ
Το ανακριτικό έργο στην ουσία έχει συμπληρωθεί
ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας και της Εθνικής Φρουράς για να διευκρινιστούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έχασε τη ζωή της η 27χρονη δεκανέας ΣΥΟΠ, Νάταλυ Νεοφύτου, από την Πάφο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΥ» από αστυνομικές πηγές, η έρευνα που διενεργεί η Αστυνομία αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί πιθανόν και την επόμενη εβδομάδα, οπόταν θα ετοιμαστεί τελικό πόρισμα με τον φάκελο να παραδίδεται στη Νομική Υπηρεσία για μελέτη και οδηγίες.

Το ανακριτικό έργο στην ουσία έχει συμπληρωθεί, λήφθηκαν και ανακριτικές καταθέσεις ενώ αναμένονται οι εκθέσεις από εξειδικευμένες εξετάσεις που διενεργήθηκαν στο μοιραίο τζιπ, το οποίο είχε ανατραπεί και καταπλάκωσε την άτυχη ΣΥΟΠ.

Μηχανολογικές εξετάσεις στο τζιπ το οποίο παραλήφθηκε, έγιναν τόσο από την Ηλεκτρομηχανολογική Υπηρεσία όσο και από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών και την Τροχαία, με στόχο να διαπιστωθεί κατά πόσο παρουσίαζε κάποιο πρόβλημα.

Έκθεση αναμένεται και από την ιατροδικαστή που διενήργησε τη νεκροτομή στη σορό της Νάταλυς για να φανούν τα αίτια θανάτου της. Επίσης στη σκηνή οι ανακριτές χρησιμοποίησαν drone για χαρτογράφηση του σημείου όπου συνέβη το μοιραίο ατύχημα, ώστε να ληφθεί φωτογραφία που να χρησιμοποιηθεί στο τοπογραφικό σχέδιο.

Η έρευνα διενεργείται από μέλη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Λάρνακας, ενώ έρευνα διενεργεί και η Εθνική Φρουρά.

Το τραγικό ατύχημα συνέβη στις 12 Μαΐου σε στρατόπεδο στον Κόρνο κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής μηχανοδήγησης. Η 27χρονη καθόταν στο πίσω μέρος του τζιπ το οποίο δεν είχε κουβούκλιο, ενώ οδηγός ήταν ένας κληρωτός και συνοδηγός ένας δόκιμος αξιωματικός. Σε κάποια στιγμή και ενώ οι τρεις κατευθύνονταν για να γεμίσουν καύσιμα το στρατιωτικό όχημα, αυτό αναποδογύρισε με αποτέλεσμα να καταπλακώσει την Νάταλυ.

Όσον αφορά κατά πόσον από την έρευνα προκύπτουν ευθύνες από τον άδικο χαμό της ΣΥΟΠ, αυτό είναι ένα ζήτημα το οποίο θα εξεταστεί εφόσον συγκεντρωθούν όλα τα στοιχεία και εκθέσεις και αφού εντοπιστούν τα ακριβή αίτια που οδήγησαν στον θάνατό της.