ΚΥΠΡΟΣ

H Κύπρος αποχαιρετά τη Ζέτα Αιμιλιανίδου (pics+vid)

H Κύπρος αποχαιρετά τη Ζέτα Αιμιλιανίδου (pics+vid)
Σε λαϊκό προσκύνημα η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου

Η σορός της τέως υπουργού Εργασίας, έφτασε γύρω στις 7:50 το πρωί, στον Ιερό Ναό Της Του Θεού Σοφίας στον Στρόβολο. Η σορός της Ζέτας Αιμιλιανίδου θα βρίσκεται σε λαϊκό προσκύνημα από τις 8:00 έως τις 10:00. Η κηδεία θα τελεστεί με τιμές εν ενεργεία Υπουργού, δημοσία δαπάνη, στις 11:00.

Ενημέρωση από το υπουργείο Εργασίας διευκρινίζει ότι επιθυμία της οικογένειας είναι αντί στεφάνων οι εισφορές να διατεθούν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Mε λεωφορείο έφτασαν τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου για να πουν το τελευταίο αντίο στη Ζέτα Αιμιλιανίδου, συνοδευόμενα από τις/τους συζύγους ή τους Γενικούς Διευθυντές των χαρτοφυλακίων τους.

Στο Κοιμητήριο των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης, Λόχος Διμοιρίας θα ρίξει τιμητικές βολές ενώ η ΣΜΕΦ θα παιανίσει τον Εθνικό Ύμνο.

Η Μαρία Συρεγγέλα, Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Αρμόδια για θέματα Δημογραφικής Πολιτικής και Οικογένειας θα εκπροσωπήσει την ελληνική κυβέρνηση στην κηδεία της Ζέτας Αιμιλιανίδου.

Iδιαίτερα συγκινημένος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αποχαιρετά μια σπουδαία συνεργάτιδα. Μίλησε για το ήθος, την εντιμότητα, την αποτελεσματικότητα της Ζέτας Αιμιλιανίδου, τα ποιοτικά χαρακτηριστικά της και τη χαρακτήρισε την καλύτερη Υπουργό της Κυβέρνησης και την Υπουργό των φτωχών. Έπλεξε το εγκώμιο της γιατί όπως είπε το κοινωνικό κράτος πρόνοιας που οραματίστηκε ο ίδιος, δεν θα ήταν ποτέ εφικτό χωρίς την προσωπική της σφραγίδα.

Δύο από τους πιο στενούς συνεργάτες της Υπουργού Εργασίας Ζέτας Αιμιλιανίδου, ο Γενικός Διευθυντής της ΟΕΒ Μιχάλης Αντωνίου και ο Γενικός Γραμματέας της ΣΕΚ Αντρέας Μάτσας επέλεξαν να σταθούν ως παραστάτες στο φέρετρο της εκλιπούσας κατά τη διάρκεια της εξοδίου Ακολουθίας.