ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ανθεί η βιομηχανία των πλαστών εγγράφων από τα κατεχόμενα

Κύπρος: Ανθεί η βιομηχανία των πλαστών εγγράφων από τα κατεχόμενα

Συναγερμός στα Κατεχόμενα -  Γέμισαν πλαστά έγγραφα οι κατεχόμενες περιοχές της Κυπριακής Δημοκρατίας

Αυτό διαπιστώνεται σε ανησυχητικό βαθμό στο αεροδρόμιο Πάφου, όπου ο ένας μετά το άλλο, αλλοδαποί εμφανίζονται ως πολίτες κρατών μελών της ΕΕ για να αποδειχθεί τελικά ότι κατέχουν πλαστά έγγραφα τα οποία ομολογούν ότι αγοράζουν από τα κατεχόμενα.

Μόνο τους τελευταίους έξι μήνες, με τελευταία περίπτωση αυτή της περασμένης Κυριακής, στο δεύτερο αεροδρόμιο της Δημοκρατίας εντοπίστηκαν εκατοντάδες περιπτώσεις κατοχής πλαστών ταξιδιωτικών εγγράφων κατά τον διαβατηριακό έλεγχο, εκ των οποίων η συντριπτική πλειοψηφία πλέον αφορά σε αφρικανούς που επιχειρούν να μεταβούν σε ευρωπαικούς προορισμούς ως ευρωπαίοι πολίτες.

Σε όλες τις περιπτώσεις από τις εξετάσεις που ακολούθησαν διαπιστώθηκε ότι διαβατήρια και ταυτότητες των εν λόγω ατόμων ήταν πλαστά και οι κάτοχοι τους ήταν πολίτης τρίτων χωρών και όχι ευρωπαίοι πολίτες, όπως επιχειρούσαν να εμφανισθούν.

Σε όλες δε τις περιπτώσεις, οι συλληφθέντες έχουν παραδεχθεί ότι τα ταξιδιωτικά έγγραφα που παρουσίασαν στο Διεθνές Αεροδρόμιο Πάφου ήταν πλαστά. Οι πλείστοι παραδέχθηκαν ότι τα αγόρασαν στις κατεχόμενες περιοχές, ενώ μερικοί επικαλέστηκαν ανεύρεση τους στο δρόμο ή σε ξενοδοχεία που διέμεναν.

Η επιβεβαίωση της παράνομης αυτής δραστηριότητας με αφετηρία τα κατεχόμενα, πονοκεφαλιάζει τις αρχές οι οποίες αναζητούν λύση στο σημαντικό όπως εξελίσσεται πρόβλημα.

Ροή Ειδήσεων