ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Πανικός σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ (vid)

Κύπρος: Πανικός σε πτήση από Λάρνακα προς Μάντσεστερ (vid)

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Πτήση θρίλερ Λάρνακα - Μάντσεστερ. 30χρονη επιβάτης άρχισε να φωνάζει Allah Akbar, ο Θεός είναι μεγάλος, ενώ έτρεχε με τα εσώρουχα στον διάδρομο του αεροπλάνου, πριν προσπαθήσει δύο φορές να εισβάλει στο πιλοτήριο.

Παρά το σουρεαλιστικό της υπόθεσης, οι επιβάτες τρομοκρατήθηκαν, αποθανατίζοντας χαοτικές εικόνες από τα κινητά τους τηλέφωνα.

Ο πιλότος αναγκάστηκε να πραγματοποιήσει εκτροπή της πτήσης προς το αεροδρόμιο Σαρλ Ντε Γκολ του Παρισιού, όπου Γάλλοι αστυνομικοί πέρασαν χειροπέδες στην υποτιθέμενη βομβίστρια αυτοκτονίας.

Η επεισοδιακή πτήση της Jet2, συνέβη την περασμένη Τρίτη λίγο μετά την απογείωση του αεροσκάφους από την Λάρνακα με προορισμό το Μάντσεστερ.

Η γυναίκα υπαινίχθηκε ότι είχε μαζί της εκρηκτικά και ρώτησε τα παιδιά με τα οποία ήταν μαζί, αν ήταν «έτοιμα να πεθάνουν». Μάλιστα, είπε στους τρομοκρατημένους επιβάτες και το προσωπικό του αεροπλάνου ότι οι γονείς της ήταν μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης ISIS.

Ηρωική ήταν η αντίδραση ενός επιβάτη πατέρα τριών παιδιών, του 35χρονου Phillip O`Brien, ο οποίος με αστραπιαίες κινήσεις ακινητοποίησε την υποτιθέμενη τζιχαντίστρια.

"Όταν η γυναίκα πήγε ξανά στο πιλοτήριο ανέλαβα δράση. Την ακινητοποίησα στο πάτωμα και σε εκείνο το σημείο, ο πιλότος έκανε αναγκαστική προσγείωση στο Παρίσι".

Όταν ο 35χρονος, την ρώτησε γιατί έλεγε τις ασυναρτησίες εκείνη απάντησε: «Αν δεν το έκανα θα γινόταν έκρηξη και όλοι θα πέθαιναν».

ΠΗΓΗ: alphanewslive.com