ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Αυξημένα ενοίκια περιμένουν... τους φοιτητές στην Πάφο

Κύπρος: Αυξημένα ενοίκια περιμένουν... τους φοιτητές στην Πάφο
Η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, λόγω των νέων πανεπιστημιακών σχολών που δημιουργούνται

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Αυξημένες είναι οι τιμές διαμερισμάτων και κατοικιών που θα κληθούν να καταβάλουν οι φοιτητές που ενδιαφέρονται να ενοικιάσουν ενόψει την νέας ακαδημαϊκής περιόδου.

Σύμφωνα με αρμόδιους φορείς της πόλης και επαρχίας, η ζήτηση αναμένεται να αυξηθεί τα επόμενα χρόνια, λόγω των νέων πανεπιστημιακών σχολών που δημιουργούνται.

Οι τιμές στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Νεάπολις παραμένουν σταθερές στα 450 ευρώ, ενώ το κόστος ενοικίασης δωματίου σε μικρές ξενοδοχειακές μονάδες, υπολογίζεται στα 550 ευρώ, συμπεριλαμβανομένων των υπηρεσιών, λένε.

Η Μαρία Κουντούρη υπεύθυνη για τις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Νεάπολις ανέφερε πως παρατηρείται μια διστακτικότητα όσον αφορά το ενδιαφέρον των φοιτητών του Πανεπιστημίου Νεάπολις για ενοικίαση κατοικιών, λόγω και της πανδημίας του COVID-19 αλλά και της εξέλιξης της, αφού σύμφωνα και με τις οδηγίες τα μαθήματα γίνονταν εξ αποστάσεως.

Ωστόσο σημείωσε το Πανεπιστήμιο Νεάπολις παρέχει στους φοιτητές του φοιτητικές εστίες σε τρία μπλοκ - υποδομές, εντός του Πανεπιστημίου Νεάπολις, και στα ξενοδοχειακά συγκροτήματα Pafos Gardens και Vasilika. To ενοίκιο, συνέχισε, ανέρχεται στα 450 ευρώ μηνιαίως και στην τιμή περιλαμβάνονται η θέρμανση, ο κλιματισμός, οι τεχνικές υπηρεσίες, η καθαριότητα μια φορά την εβδομάδα και τα κοινόχρηστα.

ΠΗΓΗ ΦΙΛΕΛΕΥΘΕΡΟΣ