ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος - Κατεχόμενα: Αυξάνεται ο πληθυσμός στην Πάνω Κερύνεια

Κύπρος - Κατεχόμενα: Αυξάνεται ο πληθυσμός στην Πάνω Κερύνεια
Με τις νέες «κοινότητες» που ιδρύθηκαν, ο συνολικός αριθμός των «κοινοτήτων» αυξάνεται σε 13

Κύπρος - Όλες οι ειδήσεις: Tρεις νέες «κοινότητες» ιδρύονται στην περιοχή της κατεχόμενης Πάνω Κερύνειας, όπως μεταδίδει ο τουρκοκυπριακός Τύπος.

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου και Πληροφοριών, η «Ντιγιαλόγκ» γράφει ότι λόγω της πυκνής δόμησης και της αύξησης του πληθυσμού, ο αριθμός των «κοινοτήτων» αυξήθηκε σε τρεις για αποτελεσματικότερη και ευκολότερη εξυπηρέτηση.

Σε ανακοίνωση του «δήμου» της κατεχόμενης Κερύνειας αναφέρεται ότι με απόφαση του «υπουργικού συμβουλίου» η περιοχή χωρίζεται στις «κοινότητες Παλιάς τουρκικής περιοχής πάνω Κερύνειας, Μυλοπετρών Πάνω Κερύνειας και Τσιφλικιών Πάνω Κερύνειας».

Με τις νέες «κοινότητες» που ιδρύθηκαν, ο συνολικός αριθμός των «κοινοτήτων» που ανήκουν στον «δήμο» κατεχόμενης Κερύνειας αυξάνεται σε 13.

Σύμφωνα με παλαιότερο δημοσίευμα της Τ/κ εφημερίδας "Χαλκίν Σεσί" με τίτλο «Κερύνεια παράδεισος επαύλεων προς πώληση», στα τέλη Απριλίου 2022 υπήρχαν προς πώληση 4,501 επαύλεις στο σύνολο των κατεχόμενων περιοχών και ότι πέραν του 75% αυτών των επαύλεων βρίσκεται στην περιοχή της Κερύνειας, όπου κατά την διάρκεια έρευνας που διενήργησε η ίδια βρήκε 3,378 επαύλεις. Η ακριβότερη από αυτές πωλείται προς 1,5 εκατομμύρια στερλίνες και βρίσκεται στο Μπέλαπαϊς, ενώ η φθηνότερη είναι στο χωριό Θέρμια και πωλείται προς 43,000 στερλίνες. Οι περισσότερες επαύλεις στην Κερύνεια βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, στον Καραβά, στον Άγιο Αμβρόσιο και στον Άγιο Επίκτητο.

ΠΗΓΗ ΠΟΛΙΤΗΣ - ΣΙΓΜΑ