ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Οσμή σκανδάλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας

Κύπρος: Οσμή σκανδάλου σε αγώνα Β’ κατηγορίας
Φωτογραφία αρχείου / INTIME

Η UEFA ελέγχει για χειραγώγηση αναμέτρηση για τη Β’ κατηγορία του πρωταθλήματος της Κύπρου.

Την ώρα που κορυφώνεται η μάχη για την άνοδο στην Α’ κατηγορία της Κύπρου, ανάμεσα σε Οθέλλο, ΑΕΖ και Ομόνοια 29ης Μαΐου, μια αναμέτρηση της δεύτερης έχε μπει στο στόχαστρο των Αρχών και ελέγχεται για πιθανή χειραγώγηση. Συγκεκριμένα, ο αγώνας της Ομόνοιας Αραδίππου με την ΑΕΖ έχει ήδη μπει σε καθεστώς διερεύνησης από την Επιτροπή Δεοντολογίας και Προστασίας του Αθλητισμού της Κύπρου.

Μάλιστα, την Τρίτη ο ραδιοφωνικός σταθμός ΣΠΟΡ ΦΜ 95,0 στην Κύπρο, έφερε στο φως της δημοσιότητας ηχητικό ντοκουμέντο στο οποίο ακούγετα αλλοιωμένη η φωνή ενός παράγοντα, ο οποίος εμπλέκει παίκτες και παράγοντες των δύο ομάδων αλλά και τον διαιτητή, κάνοντας λόγο για συγκεκριμένες κινήσεις που έπρεπε να γίνουν για να έρθει το αποτέλεσμα που ήθελαν!

«Έκαμα τες κινήσεις που έπρεπε να κάμω και το παιχνίδι ήρτεν όπως εθέλαμεν», ακούγεται να λέει ο παράγοντας. Ο αγώνας αυτός εν τέλει τελείωσε με νίκη της ΑΕΖ, παρά το γεγονός ότι η ομάδα της Αραδίππου είχε προηγηθεί ενώ έχασε και πέναλτι.

Επίσης, η ΑΕΖ έχει ήδη δεχθεί ποινή για τον αγώνα με την Ολυμπιάς τον Νοέμβριο του 2022 και σε περίπτωση νέας τιμωρίας αναμένεται να είναι… βαρύς ο πέλεκυς της δικαιοσύνης.