ΚΥΠΡΟΣ

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Νετανιάχου: «Έτοιμη να συμβάλει για αποκλιμάκωση η Κύπρος»

Επικοινωνία Χριστοδουλίδη - Νετανιάχου: «Έτοιμη να συμβάλει για αποκλιμάκωση η Κύπρος»
AP Photo

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η Κύπρος είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση της έκρυθμης κατάστασης, διαμήνυσε στον πρωθυπουργό του Ισραήλ ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Χριστοδουλίδης, τονίζοντας παράλληλα την ανάγκη α αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές, σύμφωνα με τον Κύπριο κυβερνητικό εκπρόσωπο Κωνσταντίνο Λετυμπιώτη.

Σε ανάρτησή του στην πλατφόρμα X, o κ. Λετυμπιώτης αναφέρει ότι ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου.

«Ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης καταδίκασε τις τρομοκρατικές επιθέσεις κατά του Ισραήλ και ανέφερε στον Ισραηλινό πρωθυπουργό ότι η Κύπρος, η οποία διατηρεί εξαιρετικές σχέσεις με κράτη της περιοχής αλλά και υπό την ιδιότητά της ως το κράτος-μέλος της ΕΕ εγγύτερα είναι έτοιμη να συμβάλει με κάθε δυνατό τρόπο στην αποκλιμάκωση της υφιστάμενης έκρυθμης κατάστασης», σημειώνει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Πρόσθεσε ότι «ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας τόνισε την ανάγκη να αποφευχθούν περαιτέρω απώλειες αμάχων από όλες τις πλευρές».