Νέα πρόκληση από τον Τούρκο ΥΠΑΜ: «Ο τουρκικός στρατός έφερε την ειρήνη στην Κύπρο»

«Αν εδώ και μισό αιώνα στην Κύπρο δεν υπάρχει αίμα και δάκρυ, αυτό οφείλεται στην παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων της Τουρκίας», ανέφερε σε ακόμα μια προκλητική δήλωση, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Γιασάρ Γκουλέρ.

Νέα πρόκληση από τον Τούρκο ΥΠΑΜ: «Ο τουρκικός στρατός έφερε την ειρήνη στην Κύπρο»
1'

«Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έφεραν ειρήνη στην Κύπρο», ισχυρίζεται ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ, ο οποίος πρόσθεσε ότι η Κύπρος για την Τουρκία δεν είναι πρόβλημα, αλλά «εθνικό ζήτημα».

Όπως μεταδίδει ο ΣΚΑΪ, ο Γιασάρ Γκιουλέρ ανέφερε:

«H παρερμηνεία της παρουσίας των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο, όπως και οι προβοκατόρικη ρητορική για το θέμα αυτό, δεν θα φέρει κανένα όφελος για τους Ελληνοκύπριους. Αν εδώ και μισό αιώνα στο νησί δεν υπάρχει αίμα και δάκρυ, αυτό οφείλεται στην παρουσία των ειρηνευτικών δυνάμεων της Τουρκίας. Ας μην ξεχνάμε πως η στρατηγική θέση που βρίσκεται η Κύπρος έχει κρίσιμη σημασία για την ειρήνη και την ασφάλεια στη Μεσόγειο.

Άρα η παρουσία των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στην Κύπρο σε συνεργασία και το αρχηγείο των δυνάμεων της Κύπρου έχει μεγάλη σημασία για την ασφάλεια της περιοχής. Για μας η Κύπρος δεν είναι ένα πρόβλημα, είναι ένα εθνικό ζήτημα. [...] Tα προβοκατόρικα βήματα της ελληνοκυπριακής πλευράς, και η στρατιωτική βοήθεια που λαμβάνει από τρίτες χώρες, εξυπηρετούν μόνο τη μη λύση του ζητήματος».

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή